Târgu-Mureş: Moş Crăciun speriat de gripa nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta părinţii nu vor putea asista la serbările copiiilor
Anul acesta părinţii nu vor putea asista la serbările copiiilor

Numărul mare al cazurilor de gripă nouă reduce activităţile extraşcolare la nivelul unităţilor de învăţământ. Serbările copiilor nu vor avea spectatori anul acesta , părinţii urmând să le pregătească celor mici cadouri numai acasă.

Grădiniţele şi şcolile din judeţ nu vor mai avea voie să organizeze tradiţionalele serbări de sfârşit de an. Asta după ce în judeţ au fost confirmate 45 de cazuri de gripă nouă, iar în momentul de faţă cinci clase de gimnaziu şi liceu sunt închise datorită depistării virusului A/H1N1.

Fără Moş Crăciun

Cei 160 de copii de la grădiniţa „Piticot” vor primi doar acasă în ghetuţe cadourile de la Moş Crăciun, nu pentru că nu ar fi fost cuminţi ci de teama gripei noi. „Nu mai ţinem serbările de Crăciun şi posibil nici concertele programate pe 11 decembrie la Orăşelul Copiilor din Cetatea Medievală. Dansurile pe care urma să le prezentăm acolo erau în faza de pregătire, dar am renunţat pentru că nu riscăm să-i îmbolnăvim pe copii. Am decis să luăm mai repede vacanţă, pentru că oricum sunt nişte zile de concediu fără plată pe care trebuie să le ia cadrele didactice, aşa că cei mici vor fi cu familia de Crăciun”, a spus Eva Sărmăşan, directoarea grădiniţei.

Serbări fără părinţi

Claudia  Ştefan are şase anişori şi e în grupa mare a Căminului cu program prelungit nr.6. Fetiţa s-a pregătit de sărbători şi îl aştepată cu nerăbdare pe Moş Crăciun. Mama sa nu o va vedea însă anul acesta atunci când îi va spune Moşului o poezie. „Direcţiunea a decis să le accorde copiilor vacanţa mai repede, datorită zilelor libere obligatorii. Anul acesta însă vor face o serbare dar părinţii nu vor putea participa”, a spus Monica Ştefan, mama fetiţei. Nici la grădiniţa „Albinuţa”, unde au fost descoperite patru cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, copiii nu vor fi aplaudaţi de părinţi la serbare. „Nu se poate să nu vină Moş Crăciun la copii, aşa că am decis să facem serbările doar cu copiii şi educatoarele, la nivelul fiecărei grupe. Avem brad de Crăciun, am împodobit deja grădiniţa, doar că anul acesta nu vom participa la Orăşelul Copiilor şi la nici un alt fel de activităţi extraşcolare”, a spus Roxana Nicăară, directoarea grădiniţei.

Clase închise


Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş au decis să suspende temporar activitatea didactică în şapte clase din patru unităţi de învăţământ mureşene, după depistarea a opt cazuri de gripă nouă la elevii ce frecventau cursurile acolo.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite