Târgu-Mureş:Profil / Ioan Covaciu, promovează un produs minune din satul natal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Profil / Ioan Covaciu, promovează un produs minune din satul natal
Târgu-Mureş:Profil / Ioan Covaciu, promovează un produs minune din satul natal

Ioan Covaciu a fost preocupat să înveţe lucruri noi şi după ce a făcut studii tehnice, a lucrat în asigurări şi vânzări, acum crede în tratamente naturiste.

Ioan Covaciu spune că a fost încontinuu însetat de cunoaştere, de studiu. Deşi a terminat studii universitare în domeniul tehnic, activităţile pe care le-a derulat arată că preocupările sale sunt într-adevăr diverse.

A terminat şcoala primară în comuna natală Râciu, apoi a studiat la Grupul Şcolar Electromureş unde a învăţat noţiuni de mecanică şi electonică. “Am avut ceva probleme cu părinţii, ei considerau că e periculos să mă avânt la ce mai greu”, îşi aminteşte Ioan Covaciu. A mers însă mai departe şi a lucrat la fabrica Electromureş, secţia casetofoane, s-a împrietenit cu studenţi la medicină care l-au încurajat să fie interesat de domenii noi, iar apoi, într-o perioadă când era bolnav şi în spital studia şi se gândea cum să facă un filtru pentru  combinatul Azomureş pentru a diminua poluarea sau filtre pentru ţevile de eşapament de la maşini, un alt profesor unversitar l-a îndrumat să-şi continue studiile.  “În perioada aceea munceam după amiezele şi uneori şi noaptea ca să pot să fac facultatea la zi”, mai rememorează Covaciu.

A lucrat apoi ca radioelectronist la releul de la Platoul Corneşti, apoi ca inginer de vânzări, a ajuns apoi unit manager al unor societăţi de asigurări, a activat în politică şi a condus pentru aproape doi ani şi Oficiul Judeţean de Poştă Mureş.  “Cred că e important să-ţi doreşti calitate în orice situaţie ai fi, chiar şi atunci când câştigul material ar fi mult mai aproape dar ar fi îndoilenic, asta am încercat mereu,  chiar dacă am ieşti uneori şifonat”, mai spune Ioan Covaciu.

Sănătate “de acasă”
   
Este convins acum că homeopatia este una din metodele terapeutice moderne şi de mare viitor, şi activează ca argiloterapeut, promovând argila albastră de Râciu, produs cu aplicaţii miraculoase.

Când Covaciu a făcut o infecţie la rinichi din cauza unei răceli, iar antibioticele i-au provocat probleme suplimentare, Gârbu Petru, mureşeanul care a descoperit argila la Râciu, l-a contactat pentru un parteneriat cu poşta. Astfel a încercat tratamentul cu argilă, care a funcţionat. Covaciu a studiat aplicaţiile argilelor şi s-a convins şi din alte cazuri ameliorate că argila albastră ajută, iar acum prin intermediul unui site ţine legătura cu bolnavi şi le oferă produsele necesare. În plus mai se mai ocupă şi de un site tematic de pensii pentru că oamenii pun încă multe întrebări legate de sistemul de stat.

“Cel mai important e să te uiţi la ce ai făcut, să ai puterea să accepţi critici inclusiv de la prieteni”, crede Ioan Covaciu că e important în viaţă.


Întrebări şi răspunsuri

Pentru ce afecţiuni e recomandată argila albastră?

Este foarte recomandată pentru afecţiuni ale cavităţii bucale, tranzit intestinal, boli de inimă, dureri articulare. Pe lângă acestea ajută într-o paletă largă de probleme. Proprietăţile deosebite sunt date de mineralele pe care le conţine, şi e foarte importantă compoziţia sa echilibrată.

Cum a fost descoperită?

Argila Untoasă Albastră de Râciu a fost descoperită în comuna Râciu de către Gîrbu Petru,  proprietarul unei movile cu un conţinut ridicat de argilă galbenă, la diferenţa de nivel de 5 metri, argila devine foarte fină şi de culoare gri-albastru. Cercetările efectuate  au arătat ca este una din cele mai căutate argile de pe glob.


Ce-i place

Sincer îmi place între oameni, sunt sociabil. Întoddeauan mi-au plăcut oamenii simpli, de la care am putut să învăţ lucruri la care nu mă aşteptam, oamenii simpli dar cu gândirea profundă. Îmi place pescuitul, deşi nu prea mai am timp, ajung să fac sport doar prin alergatul la serviciu.

Ce nu-i place

Nu-mi plac situaţiile în care, şi poate asta mă doare cel mai mult, oamenii nu cred în şansa lor, aleg domenii bune însă care nu li se potrivesc, şi se miră de succesul celor care au avut curajul să-şi poată dezvolta înclinaţiile. Dacă am face masul acesta am avea şi acea linişte la care tânjim.


Profil

Nume
Ioan Covaciu

Data şi locul naşterii
5 martie 1968, comuna Râciu, judeţul Mureş

Educaţie
Universitatea Petru Maior,  Automatică şi informatică industrială

Activitate
Director Oficiul Judeţean de Poştă Mureş
Specialist vânzări Regionala Poştă Braşov
Argiloterapeut

Stare civilă
Căsătorit, doi copii

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite