Coşmarul şoferilor a luat sfârşit! Strada Insulei e gata să reintre în circuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Insulei e gata, motiv de bucurie pentru miile de şoferi care o tranzitau comparând-o cu un tronson off-road
Strada Insulei e gata, motiv de bucurie pentru miile de şoferi care o tranzitau comparând-o cu un tronson off-road

După ani întregi în care, din cauza gropilor, un drum de aproape doi kilometri se făcea în zeci de minute, şoferii mureşeni au din nou motive de bucurie. Strada Insulei, care până mai ieri era un veritabil coşmar pentru amortizoare, a fost reabilitată şi în următoarele zile va fi dată în folosinţă, după ce lucrările au început încă de anul trecut.

Strada Insulei a fost, practic, reconstruită. Am luat-o de la zero, prin refacerea fundaţiei, a sistemului de canalizare şi a reţelei de apă. În plus, a fost introdusă o reţea de fibră optică în subteran”, spune Józsa Tibor, Directorul Administrației Domeniului Public. Pe lângă reabilitarea carosabilului, care va permite în sfârşit circulaţia normală a autovehiculelor, cei de la Domeniul Public sunt responsabili şi cu modernizarea sistemului de iluminare stradală.

În total, lucrările se întind pe o suprafaţă de 1,7 kilometri, iar partea carosabilă a fost chiar mărită, ajungând la 7 metri lăţime, facilitând astfel traficul greu din zonă. Mai mult decât atât, pentru ca accesul pietonilor în zonă să fie mai comod, strada a fost dotată cu trotuare, care în trecut reprezentau un vis pentru mureşenii care mergeau pe jos fie la meciurile de fotbal de pe stadionul Transil, fie către Sâncrai. Întreaga lucrare de reabilitare a străzii Insulei a fost contractată cu o sumă de 7.600.000 de lei vechi, adică aproximativ 1,7 milioane de euro. În aceste condiţii, un kilometru de stradă a costat aproximativ un milion de euro.

Gata cu bancurile

Momentan, accesul auto este în continuare restricţionat, deoarece muncitorii finalizau ultimele retuşuri la trotuare şi la căile de acces către stadionul celor de la FCM. Riveranii sunt încântaţi, însă, că strada Insulei nu mai e un traseu off-road. „Am aşteptat ani întregi ca să fie gata strada şi mă bucur nespus că în sfârşit nu o să-mi mai rup maşina pe-aici. Era groaznic. Gropi peste tot, la tot pasul. Camioanele au distrus efectiv partea carosabilă de-a lungul anilor în care nu s-a făcut nimic aici şi se instaurase legea junglei printre şoferi. Era ceva de genul „scapă cine poate””, mărturiseţte Teodor Amănuş, 54 de ani, angajat al unei societăţi al cărei sediu este situat pe strada Insulei.

Până de curând se făceau şi bancuri care aveau ca leitmotiv tronsonul respectiv.  Între taximetrişti, mai ales,  căci majoritatea conduceau Dacia Logan, circula o vorbă: „noroc că a apărut Dacia de teren, că astfel nu mai e nevoie să se repare strada”.

Stradă de maximă importanţă

Strada Insulei este de o extremă importanţă pentru Târgu-Mureş, deoarece aceasta preia o mare parte din traficul de tonaj greu din municipiu, din zona Libertăţii înspre partea industrială a Târgu-Mureşului, dar şi spre Sâncrai. În zonă se găsesc mai mulţi agenţi economici, precum şi facilităţile de cazare şi alimentaţie publică de la complexul hotelier Black Lord. Practic, în fiecare zi vor circula peste 5.000 de autovehicule pe tronsonul respectiv, fapt ce va elibera traficul auto din oraş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite