Coroane de flori pentru militarii români căzuți la datorie. Cum a fost serbată Ziua Armatei la Târgu-Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul manifestării au fost depuse coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut
În cadrul manifestării au fost depuse coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut

Reprezentanții Armatei Române, ai instituțiilor aflate în administrarea municipalității, alături de membrii partidelor politice, au participat ieri la comemorarea soldaților români căzuți la datorie, cu ocazia Zilei Armatei Române.

În cadrul evenimentului au fost depuse coroane de flori la monumentul Ostaşului Necunoscut, din Piaţa Victoriei, şi a fost ţinut un moment de reculegere în memoria militarilor români căzuţi la datorie. În plus, au fost citite mai multe discursuri patriotice, din partea reprezentanților militarilor mureșeni, ai veteranilor de război, ai administrației județene și ai municipalității locale.

Astăzi (n.r. ieri) se împlinesc 68 de ani de când armata română a eliberat cu jertfă şi sacrificiu, ultima pată de pământ românesc. Cu acest prilej, le transmit atât celor care au participat efectiv la acele evenimente, cât şi militarilor români activi, să păstreze viu în amintire modelul de eroism şi sacrificiu care a făcut cinste acestei ţări. Spun mereu că avem de învăţat din istorie, din curajul şi bărbăţia înaintaşilor. Îmi doresc să fim în stare să ne ridicăm la înălţimea eroismului înaintaşilor noştri, să ştim să preţuim demnitatea şi interesul naţional”, a declarat primarul municipiului Târgu–Mureş, Dorin Florea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite