Târgu-Mureş:Cursuri gratis de carting sau arte marţiale la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Cursuri gratis de carting sau arte marţiale la Palatul Copiilor
Târgu-Mureş:Cursuri gratis de carting sau arte marţiale la Palatul Copiilor

Târgumureşenii îşi pot înscrie copiii la cercuri de aeromodele sau fizică aplicată. Activităţile de la Palatul Copiilor sunt o alternativă atractivă pentru timpul liber.

Elevii mureşeni se pot înscrie până joi 1 octombrie la cursurile gratuite organizate de Palatul Copiilor Târgu Mureş. Cei mici pot alege între 16 cercuri tematice, de la fotocineclub şi informatică, la aeromodele, carting, design vestimentar sau dansuri: modern sau clasic.

Înregistrările se fac zilnic  între orele 9 – 17, la sediul din Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 93. Cei din ciclul primar trebuie să vină cu părinţii, activităţile vor fi organizate pe grupe de vârstă şi nivele de pregătire.

“Cele mai solicitate au fost cercurile de dans, cultură şi civilizaţie engleză şi cercurile sportive. Din păcate nu avem o sală de sport, dar avem o colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar. A crescut foarte mult interesul celor mici, poate sunt încurajaţi şi de părinţi. În data de 1 octombrie, între orele 9 – 17, toţi profesorii vor fi aici pentru ca părinţii împreună cu copiii să stabilească orarul, de comun acord. Cursurile se desfăşoară şi sâmbăta şi duminica, o dată pe săptămână, câte 2 ore”, ne-a declarat directorul instituţiei, Olimpiu Nuţiu.

În afară de activităţile curente copii pot participa la diferte spectacole festive organizate cu instituţiile partenere, spre exemplu de 1 Decembrie, Ziua copilului etc, unde îşi pot valorifica deprinderile şi îşi pot prezenta proiectele sau realizările. În plus, există o serie de concursuri de la nivel local până la nivel naţional, la care Palatul Copiilor Târgu Mureş a obţinut numeroase premii în fiecare an, în cel precedent totalul fiind de 240, din care 11 la concursuri internaţionale.

De asemenea, ei pot merge în excursii cu profesorii la preţuri mici deoarece Palatul Copiilor are şi un microbuz.  Anul trecut aici au fost înscrişi 2.000 de copii. “Copiii vin cu plăcere dacă le oferi ce-şi doresc, eşti obligat să fii tânăr, se crează o legătură chiar mai puternică decât în şcoală, activităţile nu sunt aşa riguroase, nu există presiunea clopoţelului, notelor, etc”, a conchis Olimpiu Nuţiu.

Ce înseamnă Palatul Copiilor

Instituţia a pornit la Târgu Mureş în 1959 cu patru catedre în care erau încadraţi profesori şi specialişti din alte unităţi, s-a ajuns în ‘89 la 23 de catedre didactice de diferite profile, iar acum sunt active 16 norme didactice, din domeniile tehnico-aplicativ, cultural - artistic şi sportiv – turistic.  “E importantă funcţionarea instituţiei pentru a oferi activităţi educative şi alternative şi pentru copiii cu o situaţie financiară modestă”, a mai subliniat Olimpiu Nuţiu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite