Târgu-Mureş: Contracte individuale cu Aquaserv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Contracte individuale cu Aquaserv
Târgu-Mureş: Contracte individuale cu Aquaserv

Compania Aquaserv analizează posibilitatea contractelor individuale pentru furnizarea apei potabile. Investiţia se ridică la peste 100 de milioane, dar consumatorii nu vor mai fi afectaţi de sistările colective.

Furnizorul de apă rece a municipiului Târgu-Mureş, societatea Aquaserv, caută împreună cu municipalitatea soluţii pentru încheierea unor contracte individuale între societate şi consumatorii casnici. Realizarea acestor contracte individuale este un deziderat al multor mureşeni cu plata facturilor la zi, care au fost afectaţi de sistările de apă efectuate de societate pentru a-şi recupera datoriile.

Primăria susţine ideea contractelor individuale

Pentru realizarea investiţiilor este necesar întâi un cadrul legislativ, de aceea conducerea Aquaserv va propune Consiliului Local elaborarea acestuia. De asemenea, ar mai fi nevoie de un spaţiu de circa 2 metri pătraţi la fiecare bloc, care să adăpostească acele contoare individuale, idee ce va fi supusă aprobării Consiliului Local.

„Am discutat şi suntem în situaţia de a trece la contractele individuale , să vedem ce posibilitate avem pentru că e foarte neplăcut să pedepseşti un bloc întreg pentru doi-trei oameni care nu şi-au plătit factura (...). Dacă se pune problema canalului tehnic voi propune Consiliului Local să acorde doi metri pătraţi gratis pentru acesta”, a precizat  primarul Dorin Florea.

Investiţie de peste 100 de milioane

Conform datelor neoficiale pe care le deţine Aquaserv, costurile unei astfel de investiţii s-ar ridica la 100-120 de milioane de lei pentru un bloc, sume ce vor trebui suportate de locatari. „Investiţia ar însemna căminul în care se vor introduce numărul de contoare corespondent scării şi reţeaua interioară, adaptată de separare a fiecărui utilizator care va fi suportată ca şi costuri de consumatori.

Legislaţia ne obligă să facem separarea la nivelul branşamentului de la bloc sau scară, iar noi vom face acest lucru, precum şi căminul respectiv (n.r. ce va adăposti contoarele). Investiţia se va cifra undeva la 100-120 de milioane de lei pentru un bloc, dar va elimina riscul debranşării pentru toată lumea”, a precizat Zamfira Pora, manager servicii interne al Aquaserv. Acesta a precizat că societatea preconizează că această investiţie va fi făcută de mureşenii care doresc să nu mai trăiască cu spaima debranşării.

„Unde sunt buni platnici, sigur că oamenii nu vor face această investiţie, dar unde sunt buni platnici şi rău platnici probabil că vor investi, iar cu girul autorităţii vom da avize pentru că interesul nostru este să-i urmărim doar pe cei vinovaţi (n.r. rău-platnici)”, a spus Zamfira Pora.

Somaţii şi sistări de apă potabilă

În luna iulie compania Aquaserv a somat 120 asociaţii de proprietari cu datorii acumulate la furnizarea apei potabile de peste 1,75 milioane de lei. Dintre acestea o parte şi-au plătit datoria, rămânând pe lista datornicilor doar 12 asociaţii cu 1.100 de consumatori, cărora le-a şi fost sistată apa potabilă. Momentan, Aquaserv şi-a recuperat toate datoriile şi a reluat furnizarea apei potabile.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite