Continuă numirile lui Ciprian Dobre la conducerea asociațiilor intercomunitare de dezvoltare mureșene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, Ciprian Dobre a fost numit președinte la Asociaţia Zona Metropolitană Târgu-Mureş. În Sala Mare de Şedinţe a Palatului Administraţiei au avut loc ieri Adunările Generale ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Invest Mureş” și a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Ecolect Mureş”, unde au fost alese noile conduceri.

Având în vedere schimbările intervenite în componenţa autorităţilor publice locale ca urmare a scrutinului electoral din 10 iunie 2012, principalele puncte pe ordinea de zi a şedinţei au fost referitoare la alegerea preşedintelui şi a Consiliului Director al Ecolect, conform prevederilor Actului Constitutiv şi ale Statutului Asociaţiei. Prin urmare, noul preşedinte al ECOLECT este domnul Ciprian Dobre, Consiliul Director având următorii membri: Ionela Ciotlăuş - viceprimar Târgu-Mureş, Osvath Csaba - primar Acăţari, Peter Ferenc - primar Sovata, Maria Precup - primar Reghin.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Ecolect Mureş” a fost înfiinţată prin asocierea tuturor unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ în scopul implementării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Mureş".

În momentul de faţă există patru direcţii majore de acţiune, şi anume: Depozitul zonal de la Sânpaul, Staţia de sortare – transfer - compostare de la Cristeşti (Vălureni), achiziţionarea echipamentelor necesare colectării deşeurilor şi instituţional, operarea infrastructurii create în cadrul proiectului şi pregătirea delegării serviciului de colectare deşeuri.

După ședința de ieri, noua conducere a AQUAINVEST este formată din: preşedinte – Ciprian Dobre şi Consiliul Director: Vancea Dorel - primar Şăulia de Câmpie şi Toth Sandor – primar Miercurea Nirajului.


Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Invest Mureş” are în componenţa sa 60 de asociaţi şi are ca scop gestionarea în comun a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare pe raza de competenţă a unităţilor administrativ teritoriale membre, precum şi realizării unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional destinate înfiinţării sau modernizării sistemelor de utilităţi publice aferente acestui serviciu. Operatorul regional al proiectelor Aqua Invest  este S.C. Compania Aquaserv SA.

Noul preşedinte al Asociaţiei a atras atenţia reprezentanţilor operatorului asupra rezolvării problemei alimentării cu apă a localităţilor din zona de câmpie a judeţului, iar răspunsul acestora, conform căruia aceasta se va rezolva în perioada 2014-2020 nu l-a mulţumit, motiv pentru care Ciprian Dobre a ţinut să le sublinieze faptul că judeţul Mureş are nevoie ca S.C. Compania Aquaserv SA să preia întreaga reţea de apă şi canalizare.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite