Târgu-Mureş: Angajaţii Consiliului Judeţean, buni de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii Consiliului Judeţean ar putea plăti fiecare câte 10.000 de lei
Angajaţii Consiliului Judeţean ar putea plăti fiecare câte 10.000 de lei

Curtea de Conturi a decis ca salariaţii Consiliului Judeţean Mureş să restituie sumele primite în 2008 pentru îmbrăcăminte şi hrană. Potrivit reprezentanţilor instiuţiei mureşene, fiecare angajat ar trebui să plătească aproximativ 10.000 de lei.

Angajaţii Consiliului Judeţean Mureş primesc pe baza unui contract colectiv de muncă o masă caldă pentru fiecare zi lucrată, sau contravaloarea ei de 15 lei, iar o dată la fiecare trei luni, o sumă fixă de compensare a cheltuielilor cu îmbrăcămintea. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean există o hotărâre judecătorească ce arată că aceste drepturi sunt legale.

Curtea de Conturi a decis în luna august că sumele respective reprezintă totuşi cheltuieli salariale şi nu materiale şi ca atare ar trebui impozitate. De curând însă, Curtea de Conturi a revenit la decizia din august şi a cerut îmapoierea întregii sume primită de angajaţi pentru anul 2008.

"Acum trei zile, Curtea de Conturi Mureş a revenit, cerând să plătim suma în întregime, pe motiv că s-a acordat ilegal. După ce am plătit impozit, solicită să restituim întreaga sumă aferentă anului 2008, ceea ce înseamnă 10.000 de lei de fiecare angajat", a precizat Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, citat de Agerpres.

Dacă decizia Curţii de Conturi va fi respectată, salariaţii insituţiei vor fi obligaţi să restituie în total aproximativ 1.400.000 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite