Nou Consiliu de Administraţie la Aeroportul "Transilvania"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul va avea un nou Consiliu de Administratie
Aeroportul va avea un nou Consiliu de Administratie

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa de astăzi o serie de modificări la nivelul conducerii Aeroportului „Transilvania”. Astfel, instituţia va avea un nou Consiliu de Administraţie şi un nou regulament de organizare şi funcţionare.

Aeroportul "Transilvania" va avea până în luna aprilie un nou Consiliu de Administraţie şi un nou regulament de organizare şi funcţionare. Actualul manager al aeroportului, Ştefan Runcan, va rămâne în funcţie şi va îndeplini atribuţiile de preşedinte al actualului Consiliu de Administraţie până la respectivele alegeri.

Decizia consilierilor l-a nemulţumit pe Runcan, care a precizat că hotărârea luată este nelegală şi va fi atacată în Instanţă. Ba mai mult, acesta a spus că în spatele deciziei s-ar afla interese ascunse ale conducerii Consiliului Judeţean. 

„E deazmăgitor că forma de abate atenţia şi legalitatea pentru a se rezolva anumite interese personale are câştig de cauză în detrimentul legalităţii, dar lucrurile nu se opresc aii şi viaţa merge mai departe pentru toată lumea, dar este o formă ruşinoasă pentru unii care se fac de râs în momentul de faţă”,
a spus Runcan.

Runcan a mai precizat că toate aceste schimbări aduse Consiliului de Administraţie vor periclita activitatea aeroportului şi proiectul european de extindere a pistei acestuia, în valoare de circa 39 milioane de euro. În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Lokodi Edita a precizat că activitatea aeroportului se va desfăşura ca şi până acum. "Aeroportul nu este proprietatea domnului Runcan. Nu are nimic proiectul de finanţare cu funcţionarea aeroportului.Proiectele europene nu sunt legate de numele unei persoane, ci de o entitate, care este Aeroportul Transilvania", a explicat Lokodi.

Noul Consiliu de Administraţie al aeroportului va avea cinci membrii, aleşi de o comisie specială ajutată de un expert independent. Actualul manager, Ştefan Runcan va putea la rândul său candida pentru una dintre aceste funcţii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite