Consilier local din comuna mureşeană Vânători trimis în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Deac Mihai Radu, consilier local al Comunei Vînători, judeţul Mureş, acuzat că a obţinut ilegal fonduri europene.

Inculpatul este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept a unor fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată şi instigare la fals intelectual în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că în data de 30 aprilie 2010 şi 9 mai 2011, inculpatul Deac Mihai-Radu a solicitat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Mureş acordarea de fonduri europene nerambursabile în baza schemei unice de plată pentru suprafaţa de 65 de hectare de păşune. În cuprinsul acestor cereri, inculpatul a făcut afirmaţii nereale în sensul că deţine un număr suficient de animale pentru a se încadra în prevederile legale impuse pentru acordarea subvenţiei. În susţinerea acestei afirmaţii, inculpatul a prezentat două adeverinţe, emise la solicitarea sa de funcţionari publici din cadrul Primăriei comunei Vînători, judeţul Mureş, în care s-a specificat în mod nereal că inculpatul deţine numărul necesar de animale.

A.P.I.A s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 81.982,70 lei (echivalentul a aproximativ 19.473 euro), reprezentând banii achitaţi pe nedrept inculpatului Deac Mihai – Radu. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sighişoara.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite