Târgu Mureş: Consilier judeţean acuzat de fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Consilier judeţean acuzat de fals în declaraţii
Târgu Mureş: Consilier judeţean acuzat de fals în declaraţii

Moldovan Horaţiu Remus s-a ales cu o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Târgu Mureş şi cu o amendă de 500 de lei pentru nedepunerea declaraţiilor de avere şi interese în termenele prevăzute de lege

Agenţia Naţională de Integritate, în baza prevederilor Legii 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Municipiului Târgu Mureș în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către Moldovan Horaţiu Remus, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Mureș, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292, Cod Penal.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că Moldovan Horaţiu Remus nu a menționat, în declarațiile de avere depuse pentru anii fiscali 2007 și 2008, faptul că deține un bun mobil (autoturism Daewoo Cielo) și o ipotecă de rangul I asupra imobilului deținut în proprietate. De asemenea, în declarațiile de interese depuse pentru anii fiscali 2007 și 2008 nu este menționată calitatea de administrator la Centrul Mediconsult S.R.L..

În consecinţă, dat fiind faptul că infracţiunea de fals în declaraţii este prevăzută şi pedepsită de Codul Penal s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Municipiului Târgu Mureș.
Consilierul în cauză a fost informat despre declanşarea procedurii de verificare a respectării dispoziţiilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare.

Activitatea de verificare a averii dobândite în perioada exercitării mandatelor sau a îndeplinirii funcţiilor ori demnităţilor publice, după caz, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor este supusă controlului judecătoresc. Verificările au fost suspendate până la soluționarea cauzei de către organul judiciar.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite