Conducerea FCM-ului a făcut un bilanț al evoluției echipei după prima parte a sezonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Heleșteanu a activat ca arbitru până să devină directorul FCM-ului
Heleșteanu a activat ca arbitru până să devină directorul FCM-ului

Directorul general al clubului FCM Târgu-Mureș, Anton Heleşteanu, a făcut  bilanţul evoluţiilor echipei mureșene după primele etape din campionat şi Cupa României.

"Echipa noastră a disputat până acum 4 partide oficiale în Liga a II-a, seria a II-a şi 3 jocuri în Cupa României-Timişoreana. Bilanţul ar fi 3 victorii şi o înfrângere în campionat, 2 victorii şi o înfrângere în cupă. Pot spune că este un bilanţ pozitiv, dar au existat şi lacune, datorate mai multor factori. La finalul sezonului trecut, clubul se afla în postura de proaspăt retrogradat. Iar în astfel de situaţii există doar 2 variante: prăbuşire sau reconstrucţie. Ei bine, noi am început reconstrucţia. Am adus jucători şi am început omogenizarea lotului. Debutul de campionat a fost unul nefericit, înfrângere la Damila Măciuca, datorată poate şi schimbării de antrenor cu numai o săptămână înaintea jocului”, a spus Heleșteanu.

Acesta a afirmat că transferurile realizate de conducerea clubului imediat după înfrângerea din prima etapă a campionatului au ajutat echipa și au dus-o pe o pantă ascendentă.

După partida de la Drăgăşani, în lot au apărut 6 jucători noi care, prin evoluţiile lor şi-au câştigat posturile de titulari. A urmat o serie de 3 victorii cu Luceafărul Oradea, CSM Rm. Vâlcea şi FC Argeş”, spune directorul general al FCM-ului.

În ceea ce privește evoluția echipei în Cupa României, Heleșteanu e de părere că valoarea superioară a Stelei a dus la eșecul considerat de unii normal, în Ghencea. ”În Cupa României, după victoriile de la Turda şi Dej a urmat partida cu Steaua, din Ghencea. Noi nu am avut ca obiectiv câştigarea Cupei României, am vrut să vedem unde ne situăm ca valoare şi pregătire. În repriza a II-a, formaţia noastră a căzut din punct de vedere fizic şi nu am putut profita de faptul că Steaua a evoluat chiar cu 2 oameni în minus. Acest lucru a dovedit că este un dezavantaj valoric între cele două echipe. Majoritatea jucătorilor au călcat pentru prima dată pe gazonul din Ghencea, presiunea asupra lor fiind foarte mare", a declarat Heleșteanu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite