Conducerea Aeroportului "Transilvania", nemulţumită de bugetul alocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul de Adminstraţie al Aeroportului Transilvania este nemulţumit de bugetul alocat instituţiei
Consiliul de Adminstraţie al Aeroportului Transilvania este nemulţumit de bugetul alocat instituţiei

Consiliul de Administraţie al Aeroportului "Transilvania" din Târgu-Mureş a precizat că scăderea compensaţiei acordate instituţiei din fonduri publice va genera probleme de funcţionare a aeroportului, motiv pentru care instituţia şi-ar putea diminua pe viitor numărul de angajaţi.

Consiliul de Administraţie al Aeroportului "Transilvania" s-a întrunit în şedinţă pentru a analiza situaţia economică a instituţiei. Potrivit conducerii aeroportului, dacă în anul 2011 compensaţia acordată instituţiei din fondurile publice a jundeţului a fost de 5 milioane lei, în anul 2012  aceasta a scăzut la 2.1 milioane lei.

"În condiţiile în care Conducerea Aeroportului a  fundamentat un buget de 11,365 milioane lei pentru anul 2012, din care nivelul corespunzător al compensaţiei este de 6,685 milioane lei, iar Consiliul Judeţean n-a aporbat decât o compensaţie de 2,1 milioane lei,  rezultă o diferenţă de acoperit de 9,265 milioane lei din alte surse pentru a atinge nivelul bugetului necesar pentru funcţionare", se arată într-un comunicat al conducerii aeroportului.

Măsurile avute în vedere de conducerea aeroportului pentru a putea funcţiona vizează creşterea taxelor şi tarifelor de aeroport, externalizarea serviciilor, diminuarea numărului de personal sau mărirea volumului de trafic aerian.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite