Condiţii meteo nefavorabile. La Sovata nu se poate schia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii mai au de aşteptat până să schieze la Sovata
Mureşenii mai au de aşteptat până să schieze la Sovata

Căderile slabe de zăpadă şi temperaturile ridicate din ultima vreme nu au permis administratorilor pârtiilor Aluniş şi Aluniş 2 să le redeschidă pentru sfârşitul de an. Stratul de zăpadă nu a depăşit pragul de 35 de centimetri, minimum acceptat pentru un schiat în cele mai bune condiţii.

Din păcate, momentan, stratul de zăpadă este de numai 10 centimetri, insuficient pentru a deschide pârtiile Aluniş şi Aluniş 2. Vom porno tunurile de zăpadă şi poate vom reuşi, ajutaţi şi de condiţiile meteorologice anunţate, să deschidem sezonul de schiat la Sovata înainte de Revelion”, ne-a declarat Hărşan Vasile, administratorul pârtiei. Aluniş este pârtia principală a staţiunii Sovata şi este de dificultate medie, pentru adulţi.

Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 1.100 de metri, în timp ce pârtia Aluniş 2, pentru începători şi copii, are o lungime de 300 de metri. Instalaţia de telescaun va fi pusă în funcţiune zilnic până la ora 17.00, dacă zăpada va fi îndeajuns de mare pentru deschiderea ei, iar un bilet va costa 1 leu de persoană.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite