Târgu-Mureş: Concurenţă accerbă pentru două posturi de asistent medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

31 de candidaţi au susţinut prima probă a examenului pentru două posturi de asistent medical. Numărul de abosolvenţi ai unităţilor de  învăţământ din domeniul sanitar este cu mult mai mare decât oferta de angajare a spitalelor.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă  (SCJU) Mureş a scos la concurs două posturi de asistent medical în cadrul Clinicii de Ortopedie şi Traumatologie. Numărul candidaţilor înscrişi la concurs a depăşit însă cu mult oferta, proba scrisă fiind susţinută astăzi de 31 de persoane.

Doar două posturi vacante

În cadrul SCJU Mureş numărul de asistenţi medicali ar fi mai mare, dar potrivit Ordonenţei de Urgenţă nr.34/2009 concursurile pentru ocuparea posturilor sunt suspendate, angajările putându-se face doar dacă posturile se vacantează. „După 14 aprilie 2009, data la care această ordonanţă de urgenţă a intrat în vigoare, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă s-au vacantat doar două posturi de asistent medical, persoanele respective intrând în concediu pentru îngrijirea copilului”, a spus Lavinia Cozma , purtător de cuvânt al SCJU Mureş.

Cele două posturi vacante sunt râvnite de multă lume. „Avem scoase la concurs două posturi vacante de asistent medical pe o perioadă determinată, respectiv până când celelelate două angajate revin din concediu pentru îngrijirea copilului. Pentru aceste posturi s-au înscris iniţial 37 de concurenţi, iar în urma analizării dosarului, au mai rămas în concurs 31de persoane. Acestea au trecut de testarea psihologică, urmând ca astăzi să susţină proba scrisă, iar apoi interviul pentru post”, a mai spus Lavinia Cozma.

Absolvenţi pe bandă rulantă


Numărul absolvenţilor învăţământului cu profil sanitar este din ce în ce mai mare, iar în prezent oferta de angajare este foarte redusă. SCJU Mureş nu a mai organizat concursuri pentru posturile de asistenţi medicali din luna martie, când a oferit 11 locuri de muncă, cifră extrem de redusă, comparativ cu numărul absolvenţilor de profil.

Doar la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Târgu-Mureş în acest an şcolar studiază 120 de mureşeni pentru a deveni asistenţi medicali generalişti şi alţi 30 pentru a deveni asistenţi medicali de farmacie. Cei care nu-şi găsesc de lucru în spitalele din Târgu-Mureş, pot încerca în străinătate. O asistentă medicală româncă ce lucrează în Italia de exemplu, poate căştiga între 1200 Euro şi 1400 de euro lunar.

Desfăşurarea examenului

Proba scrisă a examenului desfăşurată astăzi este eliminatorie, nota minimă de promovare fiind şapte. Examenul a constat într-un test grilă, iar rezultatele pot fi contestate până mâine ora 12.00. În 13 noiembrie concurenţii ce au trecut de proba scrisă participă la un interviu în faţa comisiei de exeminare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite