Concert extraordinar Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii vor avea parte de un concert senzaţional în această seară, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional.

Violonistul Alexandru Tomescu revine cu un nou proiect Stradivarius. Ediția din 2011 a fost cea a maturizării și inovației pentru care Alexandru a ales un proiect solo, unicat, curajos: toate cele 24 de Capricii de Niccolò Paganini, cântate fără pauză, într-un turneu de 15 orașe din țară. Capriciile audio au fost însoțite de tot atâtea capricii video, generând primul proiect multimedia din zona muzicii clasice românești.

Iată că Stradivarius 2012 vine cu o altă premieră în România: muzică și teatru non-verbal, aceasta este întâlnirea mistică propusă sub titulatura STRADIVARIUS – OBSESII.  Rețeta este de fapt simplă, am ales o muzică incredibil de frumoasă – Sonatele pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe – le-am transpus prin sufletul miraculos și mâinile pline de magie  ale violonistului Alexandru Tomescu și apoi am dat grai gestului și mișcării prin gândurile și talentul actorilor Ana Pepine și Paul Cimpoieru.

Dacă Stradivarius 2011 ne vorbea despre capriciile artistului, în 2012 am decis să sondăm lumea hipnotică a obsesiilor. Amfitrionul care vă va ghida pe parcursul acestei experienţe este Alexandru Tomescu alături de celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, într-un itinerariu care anul acesta va cuprinde 16 oraşe.


Biletele costă 50 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite