Târgu-Mureş: Concert aniversar pentru Shinya Ozaki

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Concert aniversar pentru Shinya Ozaki
Târgu-Mureş: Concert aniversar pentru Shinya Ozaki

Filarmonica de Stat Târgu Mureş pregăteşte concertul aniversar “Japan-Danube Friendship Year 2009”, dedicat împlinirii a 15 ani de activitate dirijorală la Târgu Mureş a maestrului Shinya Ozaki.

Evenimentul, realizat în colaborare cu Ambasada Japoniei în România şi organizat de Kumamoto Romania Association” se va desfăşura joi 17 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Palatului Culturii.

Alături de Shinya Ozaki, în program mai figurează ca interpreţi Simon Csongor – vioară şi Andrei Luca – pian, elevi ai Liceului de Artă din Târgu Mureş dar şi Misaki Kawaguchi (Japonia) – pian.

Shinya Ozaki a efectuat studii muzicale la Toho Gakuen School of Music (Japonia), Curtis Institute of Music Philadelphia (USA), cu Otto Werner Muller, Academia Musicale Chigiana (Italia) cu Franco Ferrara şi la Conservatorul din Sankt Petersburg (Rusia). Din 1994 până în prezent este dirijorul permanent al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş. Este de asemenea director artistic al Csehy Chamber Orchestra (Penssylvania) şi Isada Hall Chamber Orchestra (Japonia). Filarmonica de Stat Târgu Mureş are programată în acest an stagiunea aniversară 60 de ani.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite