Târgu-Mureş: Stare de urgenţă la batalurile Combinatului Bicapa Târnăveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Stare de urgenţă la batalurile Combinatului Bicapa Târnăveni
Târgu-Mureş: Stare de urgenţă la batalurile Combinatului Bicapa Târnăveni

Situaţia batalurilor de la Combinatul Chimic “Bicapa” Târnăveni este critică. Pericolul mare pe care acestea îl reprezintă pentru mediu l-a determinat pe Marius Paşcan, prefectul judeţului Mureş să declanşeze starea de urgenţă.

Batalul Combinatului Bicapa Târnăveni reprezintă o adevărată bombă ecologică în cazul unor ploi mai abundente, deoarece reziduurile chimice se pot inflitra în pânza freatică şi pot polua grav râurile Târnava, Mureş şi Tisa, ducând chiar la apariţia unui conflict transforntalier cu Ungaria.

Pentru a evita această situaţie şi pentru a atrage fonduri pentru ecologizarea batalurilor, prefectul Marius Paşcan a declarat stare de urgenţă.


„M-am adresat Ministerului Mediului, iar, prin ordin al prefectului, pe baza discuţiilor pe care le-am avut, am declarat situaţie de urgenţă situaţia iazului batal de la BICAPA, de fapt sunt trei, o parte are şi Carbid Fox-ul - pentru a o lua în considerare ca o situaţie excepţională de risc asupra mediului, în condiţiile în care cu precipitaţii abundente, substanţele de acolo, absolut periculoase pentru sănătatea oamenilor şi a animalelor, oricând pot deversa şi se poate ajunge chiar la un conflict diplomatic cu Ungaria, pentru că Târnava acolo îşi are cursul”, a declarat prefectul.


Totodată, prefectul a adus în discuţie şi problema batalului Combinatului Chimic Azomureş, care necesită de asemenea ecologizare.

Vom reveni cu detalii mâine în Adevărul de Seară.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite