Târgu-Mureş:Preselecţie pentru angajare la Combinatul Chimic „Azomureş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Preselecţie pentru angajare la Combinatul Chimic „Azomureş”
Târgu-Mureş:Preselecţie pentru angajare la Combinatul Chimic „Azomureş”

Combinatul Chimic va angaja muncitori pe baza CV-ului şi a probei practice. Peste 600 de oameni s-au prezentat la prima bursă a locurilor de muncă organizată vreodată de Combinat.

După ce ani de zile, Combinatul Chimic Azomureş şi-a pierdut, treptat, mulţi dintre angajaţii calificaţi, inclusiv prin disponibilizări sau greve, conducerea a decis, pentru prima dată, organizarea unei burse a locurilor de muncă. Acţiunea la care s-au prezentat peste 600 de persoane a avut loc vineri, la iniţiativa sindicatelor din unitate şi cu sprijinul AJOFM Mureş,

„Au primit repartiţii 330 de şomeri existenţi în baza de date a agenţiei”, a declarat Reghina Fărcaş, directorul AJOFM. În plus, circa 120 de absolvenţi de liceu şi facultate au venit din proprie iniţiativă, alţii aflând din presă sau din alte surse despre această acţiune, ce a avut loc la Casa Sindicatelor.

Bursa, o preselecţie


Directorul economic din Azomureş, Angela Podină, a explicat că acţiunea a fost organizată nu pentru că această companie nu ar fi avut nevoie de locuri de muncă şi până acum, însă la apelurile din presă au răspuns tot mai puţine persoane calificate necesare.


„Aici se face o informare a posibililor candidaţi, legat de la specificul activităţii pe meserii, la condiţiile de muncă, pregătire, experienţă şi vârstă. Cei care, corespund, în două săptămâni îşi depun CV-ul, diplomele şi acreditările la sediul Azomureş, se va face o selecţie de dosare, după care cei selectaţi sunt fi anunţaţi să se prezinte la interviu sau probă practică, după caz. Nu în ultimul rând va prevala starea lor de sănătate”, a spus Angela Podină.

Politică defectuoasă de personal


Sindicatele au acuzat, anii trecuţi, conducerea companiei de o politică de personal defectuoasă. „Ne pleacă specialiştii, şi nu avem cu cine să-i înlocuim. Sunt specializări foarte restrânse, specifice industriei chimice, şi aducerea de aşa-zişii calificaţi la locul de muncă nu rezolvă problema”, declara, în 2007, liderul de sindicat Maria Dăndărău.

Drept care directorul economic a şi declarat că trimiterile repetate în şomaj presupun pierderea personalului calificat. „Indiferent de criză, noi nu am disponibilizat oameni, chiar dacă i-am trimis în şomaj tehnic. Asta arată nevoia conducerii de a-şi păstra personalul, şi convingerea, atât cât permite contextul economic actual, că putem supravieţui.  Sperăm însă că statul va considera că e nevoie de agricultură la nivel naţional, deci şi de produsele noastre”, a spus Angela Podină, care a precizat că Azomureşul nu mai produce pe stoc.


Nu în ultimul rând Azomureşul doreşte să îşi creeze propriile cadre, prin organizarea ulterioară a unor cursuri de calificare, tot dintre cei care vor fi, iniţial, selectaţi. 


Necesar de personal

Există un necesar imediat de câte 50 de posturi pentru uzinele chimică şi mecanică. E vorba de ingineri şi maiştri, de tehnicieni şi operatori chimişti, AMC-işti (aparate de măsură şi control) şi lăcătuşi. Iar pe viitor, dacă sunt calificaţi, se mai pot angaja cel puţin 100 de oameni, spre a-i înlocui pe pensionari.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite