Colegiul Economic Transilvania din Târgu-Mureș a fost premiat la ”Școala de inovație”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Şcoala de inovaţie” a reunit în cadrul cursurilor elevi pasionaţi de creativitate şi inovaţie din cadrul a 24 de licee selectate
„Şcoala de inovaţie” a reunit în cadrul cursurilor elevi pasionaţi de creativitate şi inovaţie din cadrul a 24 de licee selectate

Adrem Invest, companie românească orientată către inovaţie, specializată în ingineria tehnologică – a premiat câştigătorii din cadrul concursului de proiecte al “Şcolii de Inovaţie”, primul program de responsabilitate socială  al companiei desfăşurat sub platforma “VIITORUL ALEGE INOVAŢIA”.


“ŞCOALA DE INOVAŢIE”, primul proiect desfăşurat în cadrul platformei de CSR Adrem Invest, este un program de educaţie, desfăşurat în acest an ca proiect pilot cu aprobarea şi susţinerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi a Universităţilor locale. A fost adresat liceenilor din trei oraşe din ţară: Craiova, Suceava şi Târgu Mureş, iar cursurile au avut loc pe parcursul „Săptămânii Altfel”. Scopul acestui program este să ofere un plus de cunoştinţe şi informaţii utile, folosind experienţa companiei în domeniul inovaţiei şi creativităţii şi, totodată, să încurajeze familiarizarea cu tehnici de predare moderne şi interactive.

Proiectele înscrise în concurs demonstrează inventivitatea, interesul şi implicarea liceenilor în programul “Şcoala de Inovaţie”, fapt ce ne motivează să continuăm programul şi în viitor, într-o formulă extinsă şi îmbunatăţită”, declară Corneliu Bodea, Vicepreşedinte Adrem Invest.

Lucrările înscrise în concurs au fost jurizate de o echipă formată din specialişti ai companiei Adrem Invest sub coordonarea preşedintelui juriului, Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a zburat în spaţiu. În urma jurizării, pe locul trei s-a clasat echipa Colegiului Economic Transilvania din Târgu-Mureș: Cucuiet Nicoleta Steluţa, Sălăgean Anca; Profesor coordonator: Bălan Sorina-Mihaela. Elevii mureşeni au abordat subiectul amprentei de carbon şi au realizat un plan de modernizare a Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş în vederea reducerii consumului de apă şi electricitate din cadrul acestei instituţii. Echipa mureșeană a primit din partea organizatorilor o excursie la Muzeul Tehnicii din Bucureşti.

Premianţii concursului Şcolii de Inovaţie, alături de toţi ceilalţi liceeni care au participat la acest proiect, au dovedit că există pasiune, ambiţie şi idei, care aşteaptă un impuls pentru a fi dezvăluite. În plus, capacitatea de a crea şi de a inova ne defineşte viitorul iar responsabilitatea noastră, ca business de succes în domeniul tehnologic şi energetic, este să ne implicăm în transferul de cultură inovativă” spune Adrian Bodea, Preşedintele Adrem Invest, motivând decizia de a realiza programe de educaţie pentru elevii din România.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite