Colectarea selectivă este obligatorie începând cu această lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instituţiile publice vor intra şi ele în hora colectării selective a deşeurilor
Instituţiile publice vor intra şi ele în hora colectării selective a deşeurilor

Instituţiile publice din judeţul Mureş vor trebui să ia în serios legea 132 privitoare la colectarea selectivă a deşeurilor.

De astăzi, odată cu începutul lunii noiembrie, comisarii Gărzii de Mediu Mureş vor începe controalele la toate instituţiile publice din judeţ pentru a vedea dacă această lege este implementată. Cu toate acestea, comisarii de la Garda de Mediu nu vor da amenzi, ci mai degrabă vor verifica stadiul de implementare a legii în cadrul instituţiilor controlate.

Amenzi nu se vor acorda în urma acestor controale, acestea fiind mai mult cu caracter de constatare. Începând cu anul viitor, însă, se vor acorda amenzi usturătoare dacă vom descoperi faptul că legea nu e respectată” a declarat în cadrul Colegiului Prefectural, Laurenţiu Cincea, şeful Gărzii de Mediu Mureş. Aceste amenzi pot ajunge până la 1000 de lei.

Legea cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor a fost implementată la începutul lunii septembrie, se vrea un demers pentru educarea maselor şi are ca obiectiv creşterea gradului de reciclare şi de valorificare a deşeurilor. Legea reglementează colectarea selectivă a deşeurilor de hârtie, carton, metal, plastic şi sticlă în instituţiile publice.

Reprezentanţii instituţiilor publice nu sunt încântaţi de această lege având în vedere bugetele de austeritate de care dispun. Conform Legii 132/2010, fiecare instituţie publică din România trebuie să dispună de recipiente speciale pentru colectarea selectivă a deşeurilor, măcar pentru plastic şi hârtie. În târgu-Mureş există deja mai multe puncte de colectare selectivă a deşeurilor, în toate cartierele, urmând ca până la începutul lui 2011 să existe 25 de astfel de puncte de colectare eco a gunoaielor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite