Târgu-Mureş: Cinste eroilor neamului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Cinste eroilor neamului
Târgu-Mureş: Cinste eroilor neamului

În perioada 26 septembrie-2 octombrie au loc în judeţul Mureş o serie de manifestări dedicate împlinirii a 65 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord. Astăzi târgumureşenii au sărbătorit 65 de ani de la eliberarea oraşului.

Manifestările de astăzi din Târgu-Mureş au debutat cu onorul militar, urmat apoi de o slujbă de sfinţire a drapelului de luptă, oficiată la Catedrala Mică. Au urmat apoi o serie de evocări a luptelor date acum 65 de ani în acestă zonă.


„Nu trebuie să uităm ce jerfă şi ce sacrificii au stat la temelia celor 65 de ani, care au trecut de atunci. Este momentul să ne asumăm adevărurile istorice, să ne asumăm sacrificiul pe care în mod gratuit l-a plătit armata română cu cei 11.000 de eroi căzuţi la Oarba de Mureş, un sacrificiu nedrept pentru o armată care nu a dorit altceva decât să trăiască liber într-o ţară mândră şi demnă. Armata societică a dat acel ordin de atac frontal şi nu pe flancuri, cum prevede orice manual de strategie militară, în condiţiile în care ataci la cota 495. De asemenea şi Târgu-Mureşul este liber printr-un sacrificiu similar şi nu trebuie să uităm acest lucru, ba din contră, să căutăm şi ca armată şi ca administraţie să reinsuflăm acel sentiment naţional de mândrie pentru că prea mult negativism se promovează în ultima vreme şi parcă ne este ruşine să spunem că suntem români”, a declarat Marius Paşcan, prefectul judeţului.


Manifestările vor continua în acestă săptămână cu depuneri de coroane, decernări de medalii şi diplome de onoare în localităţile Cucerdea, Mica, Coroisanmartin, Sântana de Mureş, Râciu, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Solovăstru, Ibăneşti, Reghin, Batoş şi Ruşii Munţi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite