Cinci zile de festival medieval la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii sunt aşteptaţi la cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală. Timp de cinci zile vizitatorii vor avea parte de spectacole de teatru, turniruri cavalereşti, muzică şi dans medieval.

Mureşenii iubitori de artă, teatru şi dans sunt aşteptaţi în perioada 27-31 iulie la cea de-a XIX-a ediţia a Festivalului Medieval de la Sighişoara. La eveniment şi-au anunţat prezenţa nouă ordine cavalereşti, opt formaţii de muzică medievală şi 11 trupe de teatru şi animaţie, iar organizatorii le-au pregătit şi în acest an multe surprize vizitatorilor.

Program artistic pentru toate gusturile

Pentru ca spectatorii să se poată bucura mai mult de atmosfera  medievală, oraganizatorii au decis ca în acest an festivalul să se întindă pe durata a cinci zile. Întreaga Cetate Medievală din Sighişoara va fi împărţită în mai multe pieţe, cu nume specific. Festivalul se va deschide miercuri, de la ora 17.00, cu o paradă a tuturor ordinelor cavalereşti prezente la eveniment, urmate de turniruri şi recitaluri de muzică medievală. De la ora 20.00 va avea loc premiera spectacolului „Merlin- Vrăjitorul lumii medievale”, o producţie grandioasă, care va fi prezentată în Piaţa Centrală, demunită de organizatori „Piaţa Arthur”.

În acest an Piaţa Centrală, numită şi Piaţa Arthur nu va avea comercianţi cu tarabe, ci va deveni o mare arenă de teatru, unde va avea loc premierea spectacolului „Merlin-Vrăjitorul lumii Medievale”, o producţie proprie de trei ore jumătate, în care sunt cumulate practic trei ordine cavalereşti, 25 de actori, o formaţie demuzică medievală, îmbinate cu lupte şi dansuri medievale, spectacole de foc şi cascadorii. Practic, peste 120 de persoane au muncit la realizarea acestei producţii grandioase, care va avea premiera miercuri şi se va rejuca şi în celelalte zile ale festivalului. De asemenea, tot o premieră va fi şi transmiterea spectacolului live pe Internet pe site-ul sighisoaramedievala.ro”, a precizat Liviu Pancu, directorul artistic al festivalului.  Pe lângă spectacolul de teatru, vizitaorii vor putea urmări concertele trupelor de muzică medievală venite din ţară dar şi din Portugalia şi Ungaria. La sfârşitul fiecaărei zile de festival, participanţii se vor retrage din cetate cu torţe aprinse.

Biletul de intrare la festival

Publicul care va fi prezent la festival va avea de achitat un bilet de 10 lei pentru fiecare zi a festivalului. „Biletele vor fi sub forma unor brăţări, cu o culoare diferite pentru fiecare zi a festivalului, iar biletul de intrare va fi de 10 lei pe zi. Banii vor fi folosiţi pentru plata artiştilor participanţi la eveniment”, a precizat Lazăr Ioan, preşedintele Asociaţiei Turistice din Sighişoara.

Potrivit organizatorilor, ca în fiecare an, comercializarea băuturilor alcoolice este interzisă în interiorul Cetăţii. Vizitatorii îşi vor putea potoli setea în piaţa de jos, unde vor fi amenajate terase speciale. Anul acesta bugetul alocat de primăria Sighişoara pentru acest festoval este de 94.000 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite