Cinci candidaţi la şefia Consiliului Judeţean Mureş şi şase la cârma Primăriei Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea (PDL), candidează pentru al patrulea mandat, având cinci contracandidaţi, între care senatorul Gyorgy Frunda şi şeful Clinicii de Cardiologie. La Consiliul Judeţean sunt cinci candidaţi, printre care actualul preşedinte şi un fost prefect.

În cursa pentru Primăria Târgu-Mureş s-au înscris doi jurişti, doi medici, un fost ambasador şi un administrator de firmă. Actualul primar, Dorin Florea, candidează pentru al patrulea mandat consecutiv.

Fost medic chirurg şi fost prefect al judeţului din partea PNŢCD, Dorin Florea este, începând din 2000, primar al municipiului Târgu-Mureş. A câştigat trei mandate consecutive, ultima dată din primul tur, însă a candidat de fiecare dată sub sigla altui partid. În 2000 a candidat din partea PNŢCD, în 2004 a candidat ca independent, iar în 2008 a fost candidatul PDL, informează Mediafax. În 2012, candidează pentru un nou mandat de primar, în numele „Alianţei pentru Mureş", formată din PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român.

Se va „bate" cu Frunda

Senatorul Gyorgy Frunda, care candidează din partea UDMR, l-a înlocuit pe ultima sută de metri în cursa pentru Primăria Târgu-Mureş pe Vass Levente, consilier în Ministerul Sănătăţii. Frunda este de profesie jurist şi deţine un cabinet de avocatură în Târgu-Mureş. Este parlamentar UDMR începând din 1990 şi membru al delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În 1996 şi 2000 a candidat la Preşedinţie din partea UDMR, obţinând de fiecare dată peste 6% din voturile exprimate la nivel de ţară. În 2007, a fost ales eurodeputat, dar a renunţat la mandat pentru a prelua conducerea Comisiei juridice a APCE.

Iată lista completă a candidaţilor la Primăria Târgu-Mureş:

-         Dorin Florea, primarul urbei („Alianţei pentru Mureş"),
-         Gyorgy Frunda, senator (UDMR),
-         Cornel Brişcaru, jurist (PSD),
-         Benedek Imre Sandor, şeful Clinicii de Cardiologie din Târgu-Mureş, Benedek Imre Sandor (PCM),
-         Smaranda Enache, fostul ambasador al României în Finlanda (independent),
-         Gelu Sabin Pop, administrator de firmă (PPDD).

Cinci pentru Consiliul Judeţean

În cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş s-au înscris cinci candidaţi. Este vorba de:

-         Lokodi Edita Emoke, actualul preşedinte (UDMR),
-         Ciprian Minodor Dobre, fost prefect, deputat liberal (USL);
-         Marius Emil Paşcan, fost prefect (Alianţa pentru Mureş),
-         Biro Zsolt, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc Mureş (Partidului Civic Maghiar),
-         Augustin Vasile Fărcaş, lector universitar şi jurist (PPDD).

Lokodi Edita Emoke (UDMR), de profesie jurist, a activat ca procuror şi ca judecător al Curţii de Conturi a României. Este la al doilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş şi candidează pentru al treilea.

Deputatul liberal Ciprian Minodor Dobre, de profesie jurist, a activat ca avocat până la numirea sa ca prefect sprijinit de PNL, în 2004. În 2008, a fost pentru scurt timp vicepreşedinte al CJ Mureş, fiind ales deputat în Parlament.

Marius Emil Paşcan are o diplomă în antropologie-filosofie, a activat ca jurnalist în presa locală şi purtător de cuvânt al municipalităţii, până în 2008. A fost numit prefect cu sprijinul PDL Mureş în 2009 şi a renunţat de curând la funcţie pentru a se înscrie în cursa pentru preşedinţia CJ Mureş.

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc Mureş, Biro Zsolt, candidează la preşedinţia CJ Mureş din partea PCM. Este profesor şi este angajat ca redactor la postul regional public Radio Târgu-Mureş.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Mureş despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite