Târgu-Mureş: Cinci străzi târgumureşene intră în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Cinci străzi târgumureşene intră în reparaţii
Târgu-Mureş: Cinci străzi târgumureşene intră în reparaţii

Lucrările de reabilitare încep săptămâna viitoare. Cele cinci străzi vor fi modernizate din fonduri europene, valoarea proiectului depăşind 62 de milioane de lei.

Străzile Livezeni, Mureşeni, Podeni, Voiniceni şi Libertăţii vor intra în reparaţie din 12 octombrie. Străzile sunt cuprinse într-un proiect de modernizare şi reabilitare câştigat de  Primăria Târgu-Mureş. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 62 de milioane de lei.

„Proiectul e finanţat din fonduri structurale prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa II.  Contractul a fost semnat la 15 mai. Valorea totală a proiectului este de 62.350.000 de lei din care asistenta financiară nerambursabilă este de 43.286.800 de lei. Contribuţia proprie a primăriei este de 2% din costurile eligibile, deci 1.000.000 de lei, restul sunt cheltuieli legate de TVA, ce vor fi recuperate prin procedurile legale specifice”, a spus Dana Ijac, şef Serviciu Integrare Europeană şi Prograne de Finanţare în Primăria Târgu-Mureş.

În proiect sunt incluse şase străzi, dar deocamdată vor începe lucrările la cinci dintre acestea, deoarece pe strada Băneasa compania Aquaserv are de efectuat reparaţii la canalul pluvial. „Deocamdată s-a predat amplasamentuls-au montat bornele de marcaj şi din 12 octombrie vor începe efectiv lucrările de reparaţii”, a spus Aurel Trif, director executiv al Primăriei Târgu-Mureş.

Artere importante

Cele cinci străzi ce vor fi reabilitate sunt artere importante ale oraşului, ce fac legătura cu judeţele vecine. Lucrările la strada Mureşeni încep de la intersecţia cu strada Dezrobirii şi se întind până la poarta 6 Azomureş, cu ieşire spre limita administrativă a oraşului spre Cluj Napoca, adică 1.321 de metri. Lucrările la strada Voiniceni încep de la intersecţia cu strada Plopilor şi până la limita administrativă a oraşului şi se întind pe 3.725 de metri.

Pe strada Livezeni se va lucra de la intersecţia cu strada Sfântul Ioan şi până la limita administrativă a oraşului spre Sighişoara, pe o lungime de 970 de metri. Strada Podeni va fi modernizată de la intersecţia cu strada Tisei şi până la intersecţia cu strada Strâmbă pe 870 de metri. Strada Libertăţii va cuprinde tronsonul de la intersecţia cu strada Plopilor şi până la intersecţia cu strada Dezrobirii pe o distranţă de 2.225 de metri. Potrivit primarului Dorin Florea, proiectul este printre primele câştigate de autorităţile locale din ţară şi vizeaza refacerea şi fluidizarea traficului rutier, crearea de inele de circulaţie şi refacerea infrastructurii de apă-canal.

Alte străzi modernizate
În aceast an a mai fost reabilitată şi strada Ciucului pe o lungime de 264 de metri şi o lăţime de şapte metri. În zonă au fost amenajate şi 96 de parcări longitudinale, valoarea totală a lucrărilor fiind de aproximativ 700.000 de lei. La reparaţii a fost folosit un bitum polimerizat, rezistent la temperaturi joase, cu o garanţie de cinci ani. Altă stradă reabilitată este Rodniciei, care însă a fost finalizată doar pe jumătate.  Reparaţiile au durat patru luni de zile, au costat aproximativ 600.000 de lei, iar la anul se preconizează continuarea lucrărilor pe cealaltă jumătate a străzii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite