Cetatea medievală din Târgu-Mureş va fi renovată. Valoarea proiectului: peste 29 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Târgu-Mureş au aprobat, ieri, noua valoare a proiectului de reamenajare şi conservare a Cetăţii Medievale din Târgu-Mureş. Potrivit expunerii de motive privind aprobarea noului buget pentru proiectul denumit „Reamenajare şi conservare Cetatea Medievală Târgu Mureş", valoarea acestuia a crescut, din cauza majorării TVA, la 29,220 milioane de lei, faţă de 28,710 milioane lei, cât s-a aprobat iniţial, respect

Viceprimarul municipiului Târgu-Mureş, Csegzi Sándor, consideră că investiţia, chiar la suma modificată cu diferenţa de TVA, este cât se poate de necesară. „Noi am câştigat acest proiect printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, care presupune o reamenajare completă a cetăţii. Bugetul alocat proiectului „Reamenajare şi conservare Cetatea Medievală Tîrgu Mureş”, a necesitat, însă, o rectificare privind partea de TVA aferentă cheltuielilor prevăzute în proiect”, a declarat viceprimarul Csegzi Sándor.

Reamenajarea cetăţii medievale poate demara peste aproximativ două luni 

Modernizarea cetăţii medievale din Târgu-Mureş este un proces complex, mai ales că autorităţile locale doresc reamenajarea totală a acesteia. „Vorbim aici de o reamenajare completă a cetăţii medievale din Târgu-Mureş. Prin acest lucru înţeleg modernizarea a tot ceea ce înseamnă ziduri, alei pietonale, intrarea în cetate şi reamenajarea tuturor bastioanelor”, a adăugat Csegzi Sándor.

În momentul de faţă, proiectul „Reamenajare şi conservare Cetatea Medievală Târgu Mureş" se află în stadiu precontractual, fiind depus pe axa prioritară 5, respectiv „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului". În cazul în care săptămâna viitoare se semnează contractul, va urma perioada de licitaţie. În cazul în care rezultatul licitaţiei nu va fi contestat, proiectul poate demara în aproximativ două luni de zile.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image

           

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite