Centurile de siguranță la control! Polițiștii mureșeni încep verificările pe străzile din județ!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere Calendarul Operaţiunilor TISPOL pe anul 2012, în această săptămână vor fi organizate acţiuni de depistare a conducătorilor auto şi a pasagerilor care nu folosesc centura de siguranţă.

În cadrul acestei campanii vor participa poliţişti din 23 de ţări, membre ale Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa. Conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule trebuie să înţeleagă că neutilizarea centurii de siguranţă nu este o simplă încălcare a Codului rutier. Folosirea centurii de siguranţă este cel mai sigur şi eficient mod de a ne proteja viaţa şi integritatea corporală.

Polițiștii mureșeni au efectuat un studiu referitor la comportamentul participanţilor la trafic privind portul centurii de siguranţă. Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române desfăşoară la nivel naţional o acţiune de verificare în trafic a portului centurii de siguranţă.

În primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, mortalitatea rutieră a scăzut cu 8,25%, păstrând trendul descendent.

Aproximativ ¾ dintre şoferii de autoturisme participanţi la această cercetare au afirmat că poartă întotdeauna centura de siguranţă. 15,2% au declarat că poartă centura de siguranţă deseori în timpul conducerii vehiculului, iar 11,5% doar uneori. Un procent 2,2% dintre cei chestionaţi nu poartă niciodată centura de siguranţă în timpul deplasărilor.


Dintre şoferii de autoturisme care nu poartă niciodată centura de siguranţă cei mai mulţi realizează drumuri mai lungi (mai mult de 100 km zilnic – 35,3%) şi se deplasează cu precădere ziua (58,8%).

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite