Târgu-Mureş: Centru integrat pentru depistarea cancerului de sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Centru integrat pentru depistarea cancerului de sân
Târgu-Mureş: Centru integrat pentru depistarea cancerului de sân

Astăzi s-a inaugurat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş primul Centrul integrat pentru depistarea cancerului de sân, unic în ţară prin faptul că dispune de aparatură ce poate realiza atât ecografia, mamografia cât şi biopsia.

„Ideea centrului integrat în care pacienta să se prezinte şi să-i fie manageriat întregul caz este nouă la nivelul spitalelor judeţene din ţară şi prezintă o abordare modernă prin crearea comisiilor de specialitate care vor stabili calea terapeutică pe care să o urmeze pacienta. În momentul de faţă există disfuncţionalităţi în ceea ce priveşte traseul pacientei suspecte de o afecţiune la nivelul sânului şi noi am încercat să reducem considerabil atât durata de aşteptare cât şi de rezolvare a cazului", a precizat dr. Silviu Morariu, managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Aceasta a mai spus că afecţiunea poate fi vindecată dacă e surprinsă în fază incipientă, iar pacienta intră într-un circuit terapeutic adecvat stadiului bolii.

Investiţia se ridică la suma de  400.000 de lei şi constă în achiziţia a trei aparate: un mamograf, un ecograf Dopller şi o puncţie de biopsie. Centrul a început să funcţioneze, iar specialiştii se pregătesc de Programul naţional de screening pentru cancerul la sân. „Într-o primă etapă vor fi consultate câte 15-18 paciente pe zi”, a mai spus Morariu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite