Târgu-Mureş: Centru de vaccinare antipandemică deschis astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii sunt aşteptaţi la vaccinare
Mureşenii sunt aşteptaţi la vaccinare

Mureşenii dornici să se imunizeze împotriva virusului A/H1N1 se pot vaccina începând de astăzi şi la centrul de imunizare deschis în cadrul Clinicii de Boli Infecţioase nr. I din Târgu-Mureş.

Aici s-au primit 100 de doze de vaccin, iar primii pacienţi au apărut deja. „Astăzi am primit loturile de vaccin, în total 100 de doze şi am demarat de la ora 9.00 campania de vaccinare. Vom continua astăzi până seara, în funcţie de solicitări, iar de luni programul de vaccinare va fi între orele 8.00 şi 15.00, dar dacă numărul pacienţilor va fi mare, vom sta şi peste program”, a precizat dr. Radu Cerghizan, medic de gardă în cadrul Clinicii de Boli Infecţioase nr. 1 din Târgu-Mureş.

Cine se poate vaccina?

La centrul de imunizare pot veni toţi mureşenii peste 16 ani care doresc să se vaccineze, fie că sunt sau nu asiguraţi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. „Pacienţii trebuie să aibă asupra lor buletinul de identitate pentru a fi trecuţi într-un registru special. Aceştia nu trebuie să prezinte nici un bilet de trimitere de la medicul de familie, sau vreun alt act prin care să arate dacă sunt sau nu asiguraţi. După ce li se face vaccinul, toţi pacienţii rămân o jumătate de oră în clinică sub supraveghere medicală, pentru a preveni aventualele reacţii adverse”, a mai spus medicul.

Peste 150 de cazuri de gripă nouă

Până în prezent în judeţul Mureş au fost confirmate 151 de cazuri de gripă nouă, precum şi şapte decese. Potrivit repezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Mureş de la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent în judeţul Mureş s-au imunizat 5.878 de persoane, dintre care 2009 personal medico-sanitar, 658 angajaţi ai Ministerul Administraţiei şi Internelor, 512 elevi şi 2.669 de persoane din alte categorii de risc.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite