Cele mai bune filme se văd la Alter-Native 20. Astăzi vine rândul lui ”Despre oameni și melci”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Bîrlădeanu şi Andi Vasluianu, într-o scenă fierbinte din filmul „Despre oameni şi melci“
Monica Bîrlădeanu şi Andi Vasluianu, într-o scenă fierbinte din filmul „Despre oameni şi melci“

În acest sfârșit de săptămână, mureșenii pasionați de film vor avea oportunitatea de a urmări cele mai bune filme de scurt și lung metraj în cadrul festivalului Alter-Native, ajuns la ediția a 20-a.

Filmele aduse la ediția din acest an a festivalului au fost premiate la diverse concursuri de profil, fiind originare din România, Ungaria, Polonia, Elveția, Marea Britanie, Tunisia și Germania. Palatul Culturii din Târgu-Mureş va fi gazda manifestării, organizatorii festivalului prezentând atât în Sala Mare, cât și în Sala Mică, producţii de mare calitate artistică.

În această seară, de la ora 19.00, va fi difuzat blockbuster-ul românesc ”Despre oameni și melci”, filmul autohton cu cele mai mari încasări din acest an. În plus, va fi organizat un concurs de scurt-metraje, în care au fost înscrise peste o sută de producții private, cu buget redus sau finanțate de diverse ONG-uri.

Cele mai bune filme vor fi premiate sâmbătă seara, în timp ce duminică, programul Alter-Native 20 va cuprinde atât filme de animație pentru copii (de la ora 11.00), cât și filme artistice (”Tatăl fantomă”, de Lucian Georgescu, de la ora 12.10), precum și documentare (suedezul ”Videocrație”, de Erik Gandini). Biletele pentru o zi de festival costă 15 lei, în timp ce un abonament pe toată durata manifestării poate fi achiziționat cu 40 de lei, de la Casa de Bilete a Palatului Culturii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite