Cel mai mare drapel românesc din Târgu-Mureș va fi sfințit la Catedrala Mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Drapelului Național va fi marcată și la Târgu-Mureș
Ziua Drapelului Național va fi marcată și la Târgu-Mureș

Tricolorul românesc este sărbătorit astăzi în toată ţara.  Ziua drapelului naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul Revoluţionar a decretat ca tricolorul să reprezinte principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnificând verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Asociaţia Noua Dreaptă Mureş va organiza sfințirea celui mai mare tricolor românesc din Târgu-Mureș, la Catedrala Mică, după Slujba Vecerniei, de la ora 18.45, iar începând cu ora 19.00 va avea loc Marşul Tricolorului, pornind din Piața Victoriei până în Piața Trandafirilor, cu scopul păstrării vii a memoriei celor care s-au jertfit pentru cele trei culori sfinte. În timpul manifestaţiei se vor rosti discursuri omagiale şi se vor intona cântece patriotice.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite