Cei mai mari artişti de blues vor concerta la Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 24 şi 26 februarie, Cetatea Medievală se va transforma în capitala românească a blues-ului.  „Sighişoara Blues Festival” a ajuns la ediţia a şaptea, fiind unicul eveniment din judeţ care promovează acest gen de muzică.

Festivalul internaţional de blues „Sighişoara Blues Festival 2011” se va desfăşura între 24 şi 26 februarie în sala de Spectacole „Mihai Eminescu” din Sighişoara. Ca în fiecare an, Sighişoara pune accent pe manifestările culturale, Cetatea Medievală fiind unul dintre locurile din ţară în care festivalurile fiind la mare preţ. Muzica blues va fi promovată şi în 2011 de artişti consacraţi din Statele Unite, Belgia, dar şi România.

Sighişoara Blues Festival este de acum o prezenţă bine cunoscută şi apreciată în mediile artistice româneşti şi de peste hotare, un eveniment major îndrăgit de toţi iubitorii şi simpatizanţii blues-ului. Blues-ul şi istoria reunite sub sloganul „pentru cei care iubesc blues-ul” vor aduce pe scena festivalului nume de vârf ale blues-ului din întreaga lume. Sighişoara Blues Festival este o incitantă şi generoasă invitaţie pentru iubitorii blues-ului, dar şi pentru cei care vor deveni... dependenţi de această muzică”, ne-a declarat Ioan Lazăr, de la Asociaţia Culturală Sighişoara Blues Hospital, organizatoare a evenimentului.

Americanii la putere

În fiecare seară vor fi programate câte două concerte de câte 80 de minute fiecare, de la orele 19.30 şi 21.30. În ziua de debut a festivalului, trupele „Crossroads” (România) şi „Little Brothers” (Statele Unite), vor încânta asistenţa cu piese blues din repertoriul propriu. „Crossroads” este singura formaţie autohtonă prezentă la festival, ediţia de anul acesta fiind marcată de trupe americane. Cu toate acestea, debutul festivalului va oferi celor prezenţi şi un eveniment cu totul special, şi anume lansarea primului album al lui Vali Răcilă.

Vineri, 25 februarie, americanii de la „Diane Blue & Roberto Morbioli” şi „Davina & The Vagabonds” vor cânta melodii născute în „ţara blues-ului”, iar sâmbătă 26 februarie, în ultima seară a festivalului, belgienii Steve De bruyn, Roland & Tony Gyselinck, alături de Murali Coryell (Statele Unite). Maestrul de ceremonii va fi Berti Barbera, iar jam session-urile programate cu artiştii după concerte vor avea loc în crama hotelului Sighişoara.

Cât plătim la intrare

Preţul unui bilet pentru o seară de festival este de 60 de lei, biletele fiind valabile pentru ambele concerte din seara respectivă. În seara de joi, 24 februarie, elevii şi studenţii vor plăti doar 30 de lei pentru intrarea la concerte. Preţul biletelor cumpărate de la casa de bilete a sălii cu o oră înaintea începerii spectacolelor, este de 70 de lei pentru o seară, pe toată perioada festivalului. Biletele pot fi cumpărate de la recepţia Hotelului Sighişoara sau de la casa de bilete a sălii „Mihai Eminescu”.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite