Târgu-Mureş: Cea mai rapidă variantă spre mare: avionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii nu au cursă internă directă până la Constanţa. Cu 45 de euro, orice mureşean poate ajunge totuşi la mare în mai puţin de patru ore.

Târgumureşenii pot călători până la mare cu avionul, scurtând astfel de aproape 4 ori durata drumului cu trenul către aceeaşi destinaţie. Mersul cu trenul la mare, deşi reprezintă un element de tradiţie, este de cele mai multe ori incomod. Vagoanele arhipline, căldura sufocantă din compartimente şi cele 16 ore parcurse din Târgu-Mureş până la mare, sunt motive care îi pot determina pe mureşeni să aleagă o altă cale de transport către litoralul Mării Negre.

La mare în 4 ore


Săptămânal, pe Aeroportul Târgu-Mureş sunt planificate 3 curse interne către Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Avioanele decolează din Vidrasău de la ora 6.05 şi aterizează în capitală la ora 7.00. Preţul unui bilet pentru o astfel de cursă este, la clasa „economic”,  35,51 euro, cu taxele de aeroport incluse. Pentru un bilet la clasa „business”, care asigură mai mult confort călătorilor, mureşenii scot din buzunar 120,51 de euro, cu taxele incluse. Pentru a ajunge la mare mai rămâne un singur pas.

De la ora 8.45, din Aeroportul Henri Coandă decolează avionul către Constanţa, care ajunge la destinaţie după 55 de minute de zbor. Preţul unui bilet la clasa „economic” este de 33,92 euro, cu taxele de aeroport incluse, în timp ce la clasa „business”, un bilet costă 118,92 euro. În condiţiile în care destinaţiile sunt multiple, mai întâi Bucureşti şi apoi Constanţa, biletul de avion costă mai puţin pentru întregul pachet de zbor, întrucât taxele de aeroport se plătesc o singură dată. Astfel, biletul de avion până la mare costă 45,89 de euro, sumă cu care orice mureşean poate ajunge pe litoral în numai patru ore şi în condiţii de confort superioare oricărei alte variante. La clasa „business”, biletul de avion pentru cele două curse costă 130, 89 de euro.

Biletele, cumpărate online

Compania Naţională de Transport Aerian, Tarom, oferă posibilitatea achiziţionării biletelor de avion dus-întors online, de pe site-ul propriu. Astfel, la adresa tarom.ro, oricine îşi poate rezerva biletele. Plata poate fi făcută online, prin card, fără să fie nevoie de drumuri la aeroport, sau de stat la cozile băncilor. Utilizatorul site-ului primeşte pe mail confirmarea rezervării biletelor de zbor şi a efectuării plăţii acestora.


Avioanele Tarom din Bucureşti spre Târgu-Mureş decolează de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 20.55 şi ajung la destinaţie la ora 21.45. Din Constanţa către Bucureşti mureşenii pot alege între 3 curse, cea mai convenabilă fiind cea de la ora 18.45 şi care ajunge pe Otopeni la ora 19.35, cu ceva mai mult de o oră înainte de zborul către Târgu-Mureş. Astfel, în doar 3 ore şi plătind 47 de euro, drumul de pe litoral către casă devine o comoditate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite