Exportul de câini comunitari în Germania salvează patrupedele de la eutanasiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii din Moldova sunt în pericol
Câinii din Moldova sunt în pericol

Executivul a adoptat ieri legea prin care autoritățile locale au dreptul de a eutanasia câinii comunitari. În Târgu-Mureș, autoritățile locale au ales calea exportului pentru a scăpa de surplusul de câîni comunitari.

Primăria a primit anul trecut o autospecială pentru câini comunitari de la organizaţia BMT din Germania, precum şi diverse dotări pentru sala de operaţii din cadrul Adăpostului pentru Câini de pe strada Prutului. Municipalitatea a găsit, de asemenea, o metodă inedită de a scăpa oraşul de câinii comunitari. Astfel, printr-un parteneriat semnat cu trei ONG-uri din Germania, câinii mureşeni sunt exportaţi în străinătate, unde sunt apoi adoptaţi de iubitori de animale de acolo. „Nemţii sunt îndrăgostiţi de câini, iar noi dăm trimestrial 90 de câini în Germania. Nemţii vin cu maşina după ei şi îi duc acolo”, a precizat Dorin Florea, primarul municipiului.

Cele trei organizaţii nemţeşti interesate de maidanezii mureşeni sunt BMT, TASSO şi ETN. Reprezentanţii acestora au venit în decembrie 2010 în vizită la Târgu-Mureş, pentru a inspecta condiţiile în care sunt ţinute patrupedele la Adăpostul pentru câini din oraş.

Adăpostul pentru câini avea o capacitate de 80 de locuri, dar anul trecut l-am extins  până la 150 de locuri. În prezent în adăpost sunt aproximativ 100 de câini”, ne-a declarat Josza Tibor, directorul Administraţiei Domeniului Public. Din fericire, haite de câini vagabonzi nu se găsesc pe străzile orașului, astfel că imagini precum cele din București sunt imposibile în Târgu-Mureș.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite