Ce sfaturi ne oferă polițiștii pentru ca mașinile noastre să nu fie jefuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile din autovehicule reprezintă încă o atracţie pentru doritorii de câştiguri ilicite. Din acest motiv, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Târgu-Mureş vă recomandă să luaţi şi dumneavoastră unele măsuri preventive, pentru a-i descuraja pe infractori.

•    Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, GPS-uri, detectoare radar, staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, acte, genţi diplomat, borsete, poşete sau telefoanele mobile!. Atenţie la banii pe care-i aveţi la Dvs. Hoţii urmăresc uneori persoanele care scot bani din bancă, le urmăresc şi aşteaptă doar un gest de neglijenţă pentru a acţiona. Aşadar, nici doar pentru câteva minute nu lăsaţi banii în maşină!

•    Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;
•    Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată  sau orice alte înscrisuri de valoare;
•    Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.•    Nu vă adresaţi, pentru repararea maşinii, unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine).
•    Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!
•    Achiziţionând componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, încurajaţi hoţii şi spărgătorii. Următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră!!!

  LĂSÂND BUNURI LA VEDERE în interiorul autoturismului, chiar şi pentru câteva minute, VĂ EXPUNEŢI RISCULUI DE A DEVENI VICTIMA HOŢILOR!

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite