Ce facem după ce suntem victima unei tâlhării. Sfaturi de la IPJ Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul tâlhăriilor a crescut simțitor în ultima perioadă, victime fiind în special persoanele vârstnice sau femeile singure, care nu se pot apăra de atacatori.

În aceste condiții, polițiștii mureșeni au formulat o listă cu sfaturi ce trebuie urmate de victimele tâlhăriilor. În primul rând, sesizarea imediată a Poliţiei este esenţială! La fel de importantă este disponibilitatea martorilor de a ajuta la identificarea hoţilor/tâlharilo. Acest lucru ajută mult şi la luarea măsurilor împotriva autorilor: reţinere preventivă şi, după caz, arestare.

Experienţa anterioară a demonstrat faptul că, atunci când a fost posibil, reacţia cetăţenilor a avut o importanţă deosebită la identificarea autorilor şi probarea faptelor. Astfel, alertarea celor din jur, existenţa martorilor care, alături de victimă, să reţină cât mai multe semnalmente ale infractorului: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, direcţia în care a fugit, particularităţi în vorbire sau comportament, reprezintă un  semnificativ aport la activitatea de probare a vinovăţiei autorilor în vederea tragerii acestora la răspundere. Atenţie însă: reacţia cetăţenilor nu trebuie să fie de natură a le pune integritatea corporală în pericol.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite