Ce condiţii impune Ryanair celor de la Consiliul Judeţean Mureş pentru a opera pe Aeroportul Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ryanair ar putea să aibă zboruri de pe Aeroportul Târgu-Mureş
Ryanair ar putea să aibă zboruri de pe Aeroportul Târgu-Mureş

Compania aeriană Ryanair ar putea opera de pe Aeroportul Transilvania, dar numai în cazul în care consilierii judeţeni ar aproba o finanţare derulată prin contracte de publicitate încheiate cu respectiva companie.

Conducerea aeroportului a finalizat negocierile cu reprezentanţii operatorului aerian low-cost irlandez Ryanair în privinţa condiţiilor tehnice de operare, a taxelor aeroportuare practicate şi a serviciilor oferite. Totuşi, zborurile ar putea începe numai în cazul obţinerii unei susţineri financiare prin formele de publicitate şi marketing din partea Consiliului Judeţean Mureş.


"Compania aeriană irlandeză urmează să opereze de pe Aeroportul din Târgu-Mureş după obţinerea susţinerii financiare, adică măsuri de publicitate pentru judeţul Mureş, care promovează potenţialul zonei deservite de Aeroportul Târgu-Mureş, eventual prin Asociaţia Judeţeană de Turism Mureş, pe site-ul operatorului aerian low cost şi în broşurile acestuia distribuite în cele 31 de baze ale sale din Europa. Aceste măsuri sunt menite să atragă turişti şi oameni de afaceri în judeţul Mureş, printr-o politică de marketing transparentă a administraţiei publice locale", se arată într-un comunicat remis de conducerea Aeroportului.

Această finanţare este acceptată de reglementările europene în domeniu şi este practicată în toate statele membre ale Uniunii Europene. În cazul obţinerii promovării turistice, Ryanair ar urma să anunţe cu exactitate de când ar urma să opereze, cu ce frecvenţă, capacitatea aeronavelor şi valoarea contractului de publicitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita, nu crede că e posibilă semnarea unui contract de publicitate pe bani publici. "Nu avem contract cu Ryanair şi nu am avut nicio discuţie despre publicitate. O susţinere publicitară, din bani publici, nu cred că e posibilă", a declarat aceasta. De fapt, acesta e motivul pentru care operatorul low-cost nu a intrat încă pe piaţa aeroportuară mureşeană, deşi discuţiile au început încă din 2008.


Există o posibilitate ca Ryanair să ajungă, într-un final, să opereze de pe aeroportul din Cluj-Napoca. "Noi avem argumente pentru a ne impune în faţa celor de le Târgu Mureş, ţinând cont de investiţiile făcute în noile terminale şi în construirea noii piste de 3.500 de metri. Nu cred că într-o competiţie directă cu CJ Mureş noi am putea pierde, dacă cei de la Mureş vor fi corecţi şi nu acordă subvenţii Aeroportului «Transilvania». Prin aceste subvenţii practicate, Mureşul ne face concurenţă neloială. Negocierile cu Ryanair sunt influenţate şi de această practică incorectă, care distorsionează concurenţa", afirmă preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite