Târgu-Mureş: Cavalerii folclorului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii s-au bucurat de un spectacol folcloric pe cinste
Mureşenii s-au bucurat de un spectacol folcloric pe cinste

Gala folclorului românesc, desfăşurată aseară în sala de spectacole a Ansamblului Artistic „Mureşul” a prilejuit publicului mureşean întâlnirea cu nume de marcă ale muzicii populare.

 Cântăreţii Petre Petruse, Nelu Şopterean şi Mărioara Sigarto, maestrului coregraf Teodor Puşcaş şi Titi Boantă, directorului Ansamblului „Mureşul” au primit din partea organizatorilor distincţia „Valeria Peter Predescu”. Seara s-a încheiat cu un spectacol folcloric susţinut de ansamblurile „Mureşul” şi „Cununa Mureşului” din Târgu Mureş şi „Coroniţa” din comuna Solovăstru, precum şi cu recitalurile solistelor mureşence Dorina Oprea şi Leontina Pop.

Festival internaţional de folclor

 Gala folclorului românesc, a fost precedată de o şedinţă a conducerii Federaţiei Naţionale de Folclor. Dorel Cosma, preşedinte FNF şi vicepreşedinte al Uniunii Europene de Folclor, a declarat că, în premieră la Târgu Mureş, în august 2010 are loc un festival internaţional de folclor. „Anul viitor, în calendarul european am mai inclus ediţia a 15-a a Festivalului Nunta Zamfirei de la Bistriţa şi Festivalul de la Năsăud, al românilor de pretutindeni. Apoi, în septembrie, la festivalul-caravană a Balcanilor, trupe din România, Bulgaria, Grecia, Serbia şi Croaţia vor evolua prin fiecare ţară”, a declarat Dorel Cosma.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite