Cât costă să ne încălzim casele în iarna care vine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă vrem căldură în casă, va trebui să plătim 231 de lei gigacaloria
Dacă vrem căldură în casă, va trebui să plătim 231 de lei gigacaloria

Societatea de termoficare RFV a anunţat preţul la gigacalorie pe care îl va factura mureşenilor în această iarnă. Potrivit reprezentanţilor societăţii, mulţi mureşeni s-au rebranşat deja la reţea.

Mureşenii vor plăti pentru căldură în această iarnă 231 de lei pe gigacalorie. "Consiliul Local al municipiului Târgu- Mureș  a asigurat furnizorul de energie termică că își asumă în continuare angajamentul din cadrul contractului de concesiune cu privire la subvenționarea prețului energiei termice, astfel nu va avea loc o majorare al prețului energiei termice", a precizat Balogh Katalin, reprezentantul Biroului de presă al RFV.

Compania de termofiucare RFV a mai anunţat că datorită ofertei de vară pentru apa caldă, mulţi consumatori au revenit la sistemul centralizat. Astfel,9 apartamente de pe strada Ceahlăului sau altele de pe străzile Mimozelor, Viitorului și Prieteniei, precum şi pe B-dul 1848 au fost reconectate la reţea.
Balogh Katalin a subliniat că mureşenii se pot rebranşa în continuare la reţeaua de apă caldă a RFV, societatea executând gratis lucrările de instalare.

Dacă pentru încălzirea căminului folosiţi sobe de lemn, vă informăm că 10 metri cubi de lemn de foc costă în jur de 1.500-1.900 de lei la comercianţii autorizaţi din oraş.

Facturile la căldură vor ajunge la o medie de 500 de lei pe lună pentru apartamentele cu două camere pe timp de iarnă, astfel că e recomandat ca mureşenii să îşi facă economii încă de pe-acum pentru ca bugetul lunar să nu aibă prea mult de suferit din cauza cheltuielilor pentru încălzirea locuinţei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite