Cât costă chiria în birourile din Târgu-Mureş?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta de spaţii imobiliare destinate birourilor s-a dublat din cauza numărului mare de firme afectate de criză. Pe fondul crizei economice, specialiştii se aşteaptă la o scădere a investiţiilor în dezvoltarea de imobile cu destinaţii de birouri.

O analiză realizată de specialişti imobiliari de la Darian DRS SA la nivelul oraşului nostru a relevat faptul că piaţa mureşeană a spaţiilor de birouri a cunoscut o dezvoltare puternică până în momentul crizei, iar în prezent, afacerile imobiliare de acest gen sunt afectate de problemele economice cu care se confruntă societăţile comerciale. „Cele mai căutate spaţii ale oraşului sunt cele aflate în Piaţa Teatrului, Piaţa Victoriei, Piaţa Trandafirilor, Piaţa Bulgarilor şi Strada Călăraşilor, în special cele cu vitrină la stradă, acestea fiind închiriate de catre sucursale bancare, magazine şi restaurante”, ne-a declarat Ion Scutaru, expert imobiliar în cadrul Darian DRS SA. Totuşi, unele societăţi comerciale au început să îşi restrângă activitatea, astfel oferta pe piaţă spaţiilor de birouri aproape s-a dublat, existând foarte multe spaţii libere.

Chiriile scad sau stagnează

Odată cu creşterea ofertei de spaţii de birouri, efectul imediat a fost acela de scădere a chiriei. În Târgu-Mureş, preţul mediu de chirie lunară pentru spaţiile de birouri de clasa A (superioară n.r.) a scăzut de la 15 - 17 euro pe metru pătrat la 10 - 15 euro, în momentul de faţă. Birourile de clasă B au înregistrat scăderi de la 8 - 15 euro pe metru pătrat la 4 - 10 euro, în prezent. Din cauza crizei economice şi a dificultăţilor prin care trec agenţii economici, specialiştii se aşteaptă la o uşoară scădere a chiriilor pentru perioada de sfârşit a anului curent sau o stagnare a preţurilor în unele locuri.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite