”Căsătoria” lui Gogol, pusă în scenă la Teatrul Național

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de teatru vor avea oportunitatea de a asista la un spectacol de excepție în această seară, pus în scenă de actorii companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Național din Târgu-Mureș.

Începând cu ora 19.00, mureșenii pot asista la punerea în scenă a  spectacolului "Căsătoria”, de Nikolai Vasilievici Gogol. Opera prezintă povestea lui Podkoliosin, un funcționar din Rusia imperială ajuns flăcău tomnatec, un om moale, visător și mai ales leneș.

Despre piesa lui Gogol, criticul literar Sorin Mircea Rusu afirmă că: ”Adus la zi cu inteligenţă şi vădită aplecare spre valorificarea şi potenţarea situaţiilor comice (a se remarca, spre exemplu, galeria de portrete dintre care Agafia Tihonovna trebuie să îl aleagă pe cel pe care îl preferă - protejatul fiind expus cu capul în jos), spectacolul pe textul Căsătoriei reuşeşte să stârnească, dincolo de hohotele de râs, interesul publicului prin subtilitatea cu care se apropie de cel care priveşte din sală şi de lumea care îi este familiară lui, aducând cu sine o infuzie de prospeţime şi de bun gust în exploatarea filonului comic”.

Iată distribuția spectacolului din această seară:GEORGIANA GHERGU (Agafia Tihonovna), MIHAELA MIHAI (Arina Panteleimonovna), GABRIELA Bacali (Fiokla Ivanovna), MIHAI CRĂCIUN (Podkolesin), CSABA CIUGULITU (Kocikariov), LUCHIAN PANTEA (Omletă), RAREŞ BUDILEANU (Anucikin), COSTIN GAVAZĂ (Jevakin), ION VÂNTU (Stepan).

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite