Carnea de miel, mai scumpă faţă de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, preţul cărnii de miel este de 12 lei kilogramul de miel viu
În prezent, preţul cărnii de miel este de 12 lei kilogramul de miel viu

Zeci de mii de miei vor fi sacrificaţi în acest an în abatoare și în centre autorizate temporar. În majoritatea judeţelor carnea de miel s-a scumpit faţă de anul trecut. Preţurile variază destul de mult de la un judeţ la altul: între 10-16 lei un kilogram pentru miel viu şi 20-34 de lei în magazine.

În Mureș sunt amenajate zece puncte în care pot fi sacrificaţi mieii de Paşte. Directorul executiv adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare Mureş, Lucian Goga, a declarat că în Târgu-Mureş există o singură piaţă cu un punct de sacrificare a mieilor avizat temporar, în perioada 2-14 aprilie, însă în judeţ sunt zece puncte de acest fel şi toate asigură condiţii de igienă optime.

"În Târgu-Mureş există Piaţa Cuza Vodă, cu un punct de sacrificare a mieilor avizat temporar, în perioada 2-14 aprilie, aceeaşi situaţie este şi la pieţele din Sighişoara şi Târnăveni. Mai există şi trei abatoare autorizate şi pentru ovine, în Târgu Mureş şi de asemenea în Reghin şi Chibed. De asemenea, au abatoare şi unele firme, care deţin magazine proprii, astfel că în total, la nivel de judeţ, există 10 puncte de sacrificare, cu personal sanitar-veterinar autorizat în permanenţă. Facem faţă. Noi ne îngrijim de asigurarea condiţiilor sanitar-veterinare, nu se acceptă la tăiere decât miei sănătoşi", a spus Goga, citat de Mediafax.

Goga a estimat că în acest an vor fi sacrificaţi aproximativ 200.000 de miei în judeţ, în abatoare, pieţe şi în gospodăriile populaţiei. Preţul mieilor în viu este de 15 lei pentru un kilogram, iar cel din supermarketuri, la carcasă, de 27 de lei pe kilogram.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite