"Carmina Burana" se joacă şi azi la Teatrul Naţional!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmina Burana, pus în scenă la Teatrul Naţional
Carmina Burana, pus în scenă la Teatrul Naţional

În această seară, de la ora 19.00, iubitorii teatrului vor avea parte de un spectacol pe cinste. Este vorba de "Carmina Burana", de Carl Orff. Spectacolul va fi pus în scenă şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Spectacolul Teatrului Naţional Târgu-Mureş, în regia lui Gigi Căciuleanu, a avut premiera la Teatrul Naţional Târgu-Mureş în data de 17 februarie, fiind unul dintre cele mai apreciate spectacole de teatru jucate în ultimul timp pe scena Naţionalului mureşean. Spectacolul a fost invitat, dealtfel, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), care este cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din lume ca număr de spectatori (60.000/ zi), evenimente (300), spaţii de joc (60) şi număr de ţări participante (70). Cea de-a XIX-a ediţie a festivalului va avea loc în perioada 25 mai – 3 iunie având tema Crisis. Shall we take over?

Carmina Burana este o culegere de poezie medievală care a prins viaţă muzicală în libretul, cu acelaşi nume, al lui Carl Orff, în 1937. Pe ritmurile pulsante ale acestei lucrări dansatorii povestesc, prin plasticitatea mişcării, eterna lume a trăirilor, a stărilor, a existenţei. Sub îndrumarea artistului-coregraf Gigi Căciuleanu dansul trece de procesul reprezentării prin filtrul simbolisticii umanului. Corpul se abandonează expresiei cu fiecare fibră, fiecare mişcare este un simbol, compunând o alegorie a Timpului Arhetipal

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite