Târgu-Mureş: Captură de material lemnos fără acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Captură de material lemnos fără acte
Târgu-Mureş: Captură de material lemnos fără acte

Poliţiştii mureşeni în colaborare cu Direcţia Silvică Mureş şi Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare au demarat o acţiune de control privind combaterea şi tăierea ilegală de arbori şi a faptelor asociate privind circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Delictelor Silvice de la Serviciul de Ordine Publică Mureş împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Mureş şi I.T.R.S.V. Braşov au organizat acţiuni în zona Văii Nirajului şi a Staţiunii Sovata.

În urma activităţilor desfăşurate a fost identificat şi oprit în trafic un autotren la volanul căruia se afla un şofer din localitatea Gherla, judeţul Cluj şi care, conform documentelor prezentate, transporta cantitatea de 27,385 mc buştean fag de la o societate din judeţul Harghita la o altă societate din judeţul Cluj. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că avizul de însoţire nu era completat corespunzător, prin urmare s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto şi confiscarea materialului lemnos în valoare de 9.234 lei.


În cadrul aceleiaşi acţiuni au mai fost aplicate un număr de 4 sancţiuni contravenţionale şi a fost dispusă confiscarea altei cantităţi de 21 mc material lemnos.Totodată a fost identificat şi oprit în trafic un autotren care transporta cantitatea de 18 mc cherestea de fag, încărcătură preluată de la o societate din comuna Gurghiu cu destinaţia unei societăţi din Bucureşti, conducătorul autotrenului de Maramureş nefiind în măsură să prezinte documente de provenienţă, motiv pentru care şi acesta a fost sancţionat contravenţional şi a fost dispusă măsura confiscării întregii cantităţi de material lemnos în valoare de 7.200 lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite