Canicula aduce zeci de mii de lei Bugetului Local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile extrem de ridicate din ultima săptămână au transformat spaţiile de agrement din oraş în adevărate locuri de pelerinaj pentru mureşeni, dar şi pentru turişti veniţi din alte judeţe.

În plus, ziua liberă de Sfânta Maria a făcut ca sfârşitul de săptămână să fie prelungit cu o zi, fapt ce a favorizat petrecerea timpului la Weekend sau la Platoul Corneşti. Astfel, între 12 şi 15 august, peste 15.000 de târgumureşeni de toate vârstele şi-au petrecut timpul liber la Weekend. Terenurile de sport, bazinele de înot, terasele şi restaurantele au funcţionat la capacitate maximă, suma obţinută din încasări, în perioada respectivă, ridicându-se la 62.715 de lei. Nu doar Weekend-ul a adus încasări record, ci şi Platoul Corneşti, unde numai trenuleţul Thomas, dedicat copiilor, a avut aproape 2.300 de călători.

La Grădina Zoologică s-au înregistrat veritabile recorduri de vizitatori, în condiţiile în care mii de localnici au preferat să se plimbe în cel mai înalt punct al oraşului, pentru a scăpa de toropeală. "În ultima perioadă am avut în medie câte trei mii de vizitatori zilnic, un flux foarte bun şi constant, iar acest lucru contează enorm pentru noi. A contat faptul că preţul biletelor este unul modic (5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii), dar şi temperaturile caniculare, care i-au atras pe mureşeni către o zonă ceva mai răcoroasă", ne-a declarat Bereczki Baltazar, directorul Grădinii Zoologice din Târgu-Mureş. Un calcul matematic simplu relevă că mini-vacanţa de la sfârşitul săptămânii trecute a adus de la Weekend şi de la Platou peste 100.000 de lei în total, din încasări pe bilete, la Bugetul Local.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite