Candele aprinse la Târgu-Mureş pentru persoanele nevoiaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul acţiunii vor fi aprinse câteva sute de lumânări, fiecare reprezentând simbolic o persoană aflată în nevoie. Fiecare mureşean va avea posibilitatea să aprindă o lumânare şi să doneze orice sumă de bani pentru ajutorarea persoanelor cu o situaţie financiară precară.

Cea de-a doua ediţie a acţiunii de solidaritate numită simbolic ”Un milion de stele pentru nevoiaşi”, va avea loc în această seară între orele 17.00 şi 20.00 pe trotuarul din faţa clădirii Romtelecom din Piaţa Victoriei, vis-a-vis de Mureş Mall. În fapt, Asociaţia Caritas a pregătit o campanie de strângere de fonduri pentru mureşenii cu o situaţie financiară precară, în special din mediul rural. Scopul acţiunii este acela de transmitere a unui mesaj de sensibilizare a localnicilor faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie, o dovadă de solidaritate socială şi încurajarea unui comportament filantropic şi responsabil din punct de vedere social.

Fiecare trecător va avea posibilitatea să doneze orice sumă de bani este dispus, iar în schimb va primi o candelă aprinsă, pe care va trebui să o plaseze în spaţiul special amenajat în faţa clădirii Romtelecom. Vom crea din lumânările aprinse imaginea unei cruci, sperăm noi, uriaşe. Cu cât vor fi prezenţi la acţiune mai mulţi mureşeni, cu atât aceasta va fi mai mare şi, deci, vom avea mai multe posibilităţi de ajutorare a nevoiaşilor”, ne-a declarat Molnár József, PR manager în cadrul Asociaţiei Caritas. Lumânările amplasate pe trotuar, odată aprinse, vor reprezenta simbolic sufletul unei persoane sărace, care va putea fi astfel ajutată.

700 de candele în 2009

Conform reprezentanţilor de la Caritas, prima ediţie a acţiunii de solidaritate cu persoanele nevoiaşe a fost un succes, întrucât mureşenii au demonstrat că au suflet şi le pasă de semenii lor aflaţi la ananghie.

Anul trecut la Târgu-Mureş au fost aprinse 700 de candele, iar din donaţiile primite în schimbul acestora s-au strâns în total 3.242,25 de lei. Din această sumă, în ajunul Crăciunului, organizaţia noastră a distribuit alimente de bază pentru 120 de familii din judeţul Mureş, aflate în situaţie materială precară. Întreaga acţiune a fost realizată cu ajutorul voluntarilor şi a mureşenilor care au decis să îşi ajute semenii. La fel ca în 2009, în preajma Crăciunului, vom distribui pachete cu alimente familiilor nevoiaşe din mediul rural. Sperăm că vom avea parte de multe candele aprinse, pentru a releva succesul campaniei”, a completat Molnár József.

În această seară sunt aşteptaţi şi foarte mulţi copii, alături de părinţii lor, acţiunea încurajând participarea familiilor la ajutorarea săracilor. Anul trecut, o mare parte a participanţilor la ”Un milion de stele pentru nevoiaşi” a constat în soţi, soţii, alături de copiii lor.

Anul acesta, organizatorii speră mai ales ca vremea să fie la fel de frumoasă ca în zilele trecute, deoarece au încredere că acest lucru ar garanta succesul acțiunii filantropice. Dealtfel, zona selectată pentru manifestarea de diseară (anul trecut evenimentul a avut loc în Piața Teatrului, dezafectată momentan din cauza lucrărilor de modernizare n.r.) este una deosebit de aglomerată, uzitată de câteva mii de persoane zilnic. Iar apropierea de Mureș Mall va ademeni cu siguranță tinerii din oraș care își petrec serile de sâmbătă în cel mai important centru comercial din Târgu-Mureș.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite