Târgu-Mureş: Profil / Bogdan Andrei Milaşcon călăreşte spre Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Profil / Bogdan Andrei Milaşcon călăreşte spre Campionatul European
Târgu-Mureş: Profil / Bogdan Andrei Milaşcon călăreşte spre Campionatul European

La nici 16 ani, mureşeanul este primul sportiv de echitaţie român care va participa la CCE de echitaţie de la Waregem.

În urmă cu 4 ani, Bogdan a intrat pentru prima dată în contact cu echitaţia. Baza sportivă Scorillo s-a mutat aproape de casa băiatului, moment în care acesta a simţit cât de mult poate însemna călăria pentru el. „Mereu mi-au plăcut caii şi am decis să mă implic în activitatea celor de la clubul sportiv Scorillo. Ajutam îngrijitorii ziua, iar ei mă lăsau să călăresc la pas caii seara. Domnul Viorel Bubău m-a observat şi mi-a acordat şansa de a deveni sportiv în cadrul clubului, în urmă cu doi ani”, povesteşte Bogdan.

Primele competiţii

Încă de la început, băiatul a participat la diverse concursuri de echitaţie, ca şi novice. La chiar prima competiţie de acest gen, el a fost desemnat cel mai bun la cross la categoria sa de vârstă şi a obţinut locul secund la celelalte categorii. De atunci şi până în prezent, tânărul a concurat la 6 competiţii interne şi externe, cea  mai importantă fiind cea de la Kaposvar, din Ungaria, unde pe lângă cel mai bun cross, mureşeanul a opţinut o clasare meritorie pe locul 8, deşi până în ultima secundă a fost aproape de podium. De remarcat faptul că mureşeanul a concurat la categoria seniori, impresionând asistenţa prin uşurinţa şi naturaleţea cu care a executat probele sportive.

Galop spre Europene

Performanţa din Ungaria l-a ajutat pe Bogdan să se califice la Campionatul European de juniori din Belgia, de la Waregem, care se va disputa între 10 şi 14 septembrie. „Este pentru prima dată când un român participă la această competiţie, astfel că vreau să obţin o clasare cât mai bună şi să mă antrenez cât mai serios. Vor participa cei mai buni 100 de juniori din Europa, astfel că voi avea parte de o concurenţă acerbă”, e de părere mureşeanul. Fire ambiţioasă, Bogdan vrea să termine concursul între primii 10, chiar dacă va fi unul dintre cei mai tineri participanţi la Campionatul European.

Călăritul ca mod de viaţă

Băiatul s-a îndrăgostit de echitaţie şi spune că nu va renunţa niciodată la acest sport. Senzaţiile unice conferite de călărit l-au fermecat. „Îmi amintesc cum a fost prima dată când m-am urcat pe cal, ce emoţii aveam şi cum acestea s-au spulberat odată cu trecerea timpului. E fascinantă călăria şi sunt sigur că asta voi face toată viaţa. Am practicat şi alte sporturi când eram mai mic, dar nici măcar unul nu m-a atras la fel de mult ca echitaţia. Acum aştept să încep cursurile la liceu şi să împart şcoala cu sportul, dar sunt sigur că totul va fi în regulă”, declară Bogdan Milaşcon.

Profil

Născut
16 noiembrie 1993, la Târgu-Mureş

Educaţie
Elev al Liceului Aurel Perşu din Târgu-Mureş

Activitate
Sportiv

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place

„Îmi place fotbalul foarte mult şi mereu joc câte o partidă atunci când timpul îmi permite. Uneori, mai merg şi cu bicicleta la pădure, unde pe lângă faptul că mă relaxez, mai fac şi unele cascadorii şi trucuri. Apreciez momentele petrecute alături de prieteni. Îmi place foarte mult muzica, în special dance şi clasică”, povesteşte Bogdan. 

Ce nu-i place

 „Nu suport oamenii nerecunoscători şi falşi, încerc pe cât posibil să evit astfel de persoane. Nu îmi place munca fizică, sunt prea tânăr ca să muncesc”, spune tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Care e calul tău preferat?
B.M.: Scorillo, de departe. E calul pe care eu l-am călărit primul, l-am crescut de când era mânz şi m-am ataşat de el cel mai tare de-a lungul timpului. În plus, Scorillo mă ascultă şi mă respectă.

Care e proba de echitaţie care îţi place cel mai mult?
B.M.: Cel mai mult îmi place crossul, pentru că este o probă extrem de dificilă şi complexă. Totul e calculat, până la ultimul detaliu, iar cea mai mică greşeală te poate face să părăseşti competiţia. Totul ţine de pregătirea calului şi a călăreţului, iar norocul sau ghinionul practic nu există în această probă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite