Campanie de pază desfăşurată la Complexul Weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Weekend atrage mii de vizitatori în sezonul estival
Complexul Weekend atrage mii de vizitatori în sezonul estival

În fiecare an, pe timpul verii, aglomeraţia de autoturisme din jurul complexului, coroborată cu neglijenţa unor proprietari, a dus la comiterea de furturi din auto în această zonă. Majoritatea au avut loc pe timp de zi, prin spargerea geamului sau forţarea sistemului de închidere. 80% din maşinile vizate au fost din alte judeţe, iar bunurile sustrase au fost diverse: detectoare radar, GPS, telefoane, poşete/genţi.

În sezonul estival, la Complexul „Weekend" îşi petrec timpul liber, în medie 7.000 de persoane / zi (recordul de vizitatori în anul precedent a fost de 13.000). În cursul verii, au loc diverse spectacole în aer liber, discoteci, concursuri şi reprezentaţii sportive. În plus, complexul beneficiază de o staţie de radio proprie – Radio Vacanţa, care emite zilnic pe parcursul programului de funcţionare a ştrandului.

Din aceste considerente, Poliţia mureşeană – prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Poliţia Tg-Mureş, cu sprijinul structurilor de jandarmi şi poliţie locală, reia activităţile ce au ca scop menţinerea gradului de siguranţă a cetăţenilor în Complexul Mureşul şi zonele adiacente.
Activităţile ce se vor derula în intervalul 1 iulie – 1 septembrie 2011 se vor axa în special pe prevenirea furturilor din autoturisme, prioritatea de acţiune în plan local.

Scopul campaniei „ASIGURĂ-ŢI O ZI FRUMOASĂ!” îl constă menţinerea gradului de siguranţă a cetăţenilor/bunurilor acestora în Complexul „Mureşul” (cu parcările de la cele 2 intrări) şi străzile adiacente (Păcii, Tâmplarilor, Secuilor Martiri, Luntraşilor, Margaretelor, Aleea Carpaţi).

Mai exact, autoturismele observate având în interior bunuri ca: poşete/borsete, bani, staţii de emisie recepţie, detectoare radar, GPS, telefoane mobile, CD player cu faţă detaşabilă aparate foto, camere de luat vederi, alte aparaturi de valoare, laptopuri, vor fi notate (doar numerele de înmatriculare) pe o listă şi li se va lăsa în dreptul parbrizului câte un fluturaş cu mesaje preventive privind furturile din auto.

La final, cu sprijinul  DJ-lui de la Radio Vacanţa, echipa de serviciu va recomanda proprietarilor autoturismelor respective să îşi ia bunurile din maşini şi să evite pe viitor lăsarea la vedere a obiectelor căutate de hoţi. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite