Caltaboşi, cârnaţi şi şorici gustaţi în ritm de colinde din Solovăstru şi Măgherani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colindele vor răsuna în această seară în centrul oraşului
Colindele vor răsuna în această seară în centrul oraşului

Obiceiurile din Transilvania sunt readuse în prim-planul mureşenilor cu ocazia „Festivalului de Tradiţii Populare şi Obiceiuri de Sărbători de Iarnă”, organizat atât în Cetatea Medievală, cât şi în centrul oraşului.

Evident, muzica de sărbătoare şi mâncărurile tipice perioadei Crăciunului vor reprezenta leimotivul manifestărilor din cadrul Festivalului. După ce în weekend a fost inaugurat târgul cu produse alimentare tradiţionale, integrat în conviviumul Slow Food, astăzi vor avea loc concerte de colinde şi deschiderea expoziţiei de artă culinară.

Colinde şi gustări pentru mureşeni


Fiind ziua Ignatului, Cetatea Medievală va fi gazda unei demonstraţii de preparare a cărnii de porc respectându-se datinile ardeleneşti, începând cu ora 15.30. Ca răspuns la invazia mâncărurilor de tip fast food şi a alimentelor cu E-uri, manifestarea culinară de astăzi îşi propune să promoveze tradiţiile româneşti de tăiere a porcului, plus gătirea delicateselor din carne de porc, tipice zonei Mureşului. Mureşenii care vor dori să se perinde prin Cetate vor putea, astfel, să guste din delicioşii caltaboşi, cârnaţi sau din şoriciul de porc.

Demonstraţiile cu iz de... porc vor fi urmate de deschiderea oficială, de la ora 18.00, a Expoziţiei de Artă Culinară, unde vor participa, între alţii, Casa de Oaspeţi a Primăriei, Casa Municipală „Mihai Eminescu” şi mai multe pensiuni din oraş. Festivalul de Tradiţii le va oferi mureşenilor posibilitatea de a asculta, în centrul oraşului, colinde din localităţile Solovăstru şi Măgherani, de la ora 17.00, precedate şi urmate de colinde interpretate de Fanfara Cetăţii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite