Târgu-Mureş: Cabinete medicale şcolare a nimănui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Cabinete medicale şcolare a nimănui
Târgu-Mureş: Cabinete medicale şcolare a nimănui

Primarul municipiului dr. Dorin Florea a anunţat din nou astăzi că nu va prelua în administrarea Primăriei cabinetele medicale şcolare din oraş. Primarul aşteaptă o Hotărâre de Guvern care să precizeze clar sursa finanţării acestor unităţi medicale.

Potrivit Ordononaţei de Urgenţă nr.162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autorităţile administraţieie publice locale, cabinetele medicale şcolare ar urma să fie preluate de primării începând cu 1 ianuarie 2010.

Primarul Dorin Florea a precizat însă că instituţia pe care o conduce nu are fonduri suficiente pentru a susţine financiar aceste cabinete medicale şoclare, precum şi personalul aferent acestora. De aceea, soluţia găsită de Florea este adoptarea unei Hotărâre de Guvern care să precizeze clar sursa finanţării unităţilor sanitare respective.

Precizăm că Ministerul Sănătăţii Publice a dispus transferul ansamblului de atribuţii si competente către autorităţile administraţiei publice locale şi preluarea, prin protocol încheiat cu Direcţia de Sănătate Publică, a personalului din dispensarele şcolare, dispensarul studenţesc, asistenţi comunitari şi mediatori sanitari, dar Florea a declarat că “apariţia acestei legi este una hazardată şi că actul normativ este o dovadă a modului cum nu trebuie făcută descentralizarea şi este generator de confuzie”.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite